Piyasalar olumlu, borsa haftaya hızlı başladı

Geçen hafta yurtdışının aksine haftayı ekside kapatan endeks, yeni haftaya hızlı başladı, dolar 1.51 seviyesini test ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Geçen haftayı yurtdışı piyasaların aksine düşüşle kapatan endeks yeni haftaya hızlı başladı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası güne 324 puan artışla 38.050 puandan başladı.

Hafta boyunca ABD'den beklenenin üzerinde gelen bilançoların piyasalarda yarattığı olumlu hava etkisini koruyor. Açıklanan bilançolarla yurtdışı piyasaları 1 haftada kayıplarını tamamladı.

Piyasalar ABD'den gelecek yeni bilançolar ile Salı ve Çarşamba günü Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Kongre'de ekonomi ve Fed politikalarıyla ilgili yapacağı açıklamalara odaklanmış durumda.

Öte yandan ABD'de olumlu açıklanan konut satış verilerinin ardından bu hafta 2. el konut satışları izlemeye alınacak. Perşembe açıklanacak 2. el konut satışlarının ardından Cuma günü Michigan Üniversitesi Tüketici Güveni verisi açıklanacak.

Yurtdışına paralel yükselişini sürdüren ve en yüksek 38.183 puanı test eden endeks saat 10:30 itibariyle (+331) 38.058 puanda seyrediyor. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.9 prim yaparken, işlem hacmi 275 milyon düzeyinde.

İMKB'de teknik olarak 38.250-28.500,38.800 direnç seviyeleri, 37.200,37.500,37.800 de önemli destek seviyeleri olarak izlenecek.

Dolar gevşedi faiz hafif alımlarla 1.54 düzeyinde

Tahvil-bono cephesinde; 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz geçen haftayı 11.69 seviyesinden kapatmıştı.  Bileşik faiz yeni haftaya hafif alımlarla 1.54 seviyesinden başladı.

Döviz piyasasında ise; dolar 1.51'li seviyeleri test ediyor. Uluslararası piyasada ise euro/dolar 1.42 seviyesine yaklaşırken dolar/yen 94.73 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.