PO: Rakamlarda farklılık iddiası gerçeği yansıtmıyor

Şirket, 2004'de Yunanistan'dan gerçekleştirdiği toplam ithalat rakamı ile Gümrük İdaresi rakamları arasında fark olduğunu iddiasını yalanladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Petrol Ofisi, çeşitli basın yayın kuruluşlarında yer alan ve özetle, 2004 yılında şirketin Yunanistan'dan gerçekleştirmiş olduğu toplam ithalat rakamı ile Gümrük İdaresi rakamları arasında fark olduğuna ilişkin yayınların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Petrol Ofisi A.Ş'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, 2004 yılında şirketin Yunanistan'dan gerçekleştirmiş olduğu bahse konu ithalatın, yayınlarda iddia edildiği gibi akaryakıt değil, 8.853 ton bazyağı olup, motor yağı üretiminde kullanıldığı, bu tutarın tamamının Gümrük İdaresi'nin resmi kayıtlarında mevcut olduğu ve ithalata ilişkin tüm vergilerinin de ödendiği belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Şirketimizin muhasebe kayıtlarına da aynen bu şekilde alınmıştır. Halka açık bir şirket olan şirketimizin tüm kayıtları ilgili tüm düzenleyici ve denetleyici kurumların inceleme ve denetimine tabi olup, ilgili dönemler itibariyle kamuoyuna da duyurulmaktadır.

Şirketimiz tabi olduğu tüm mevzuata uyum konusunda gerekli tüm dikkat ve özeni göstermektedir. Türkiye'nin en büyük sektörlerinden birini topyekün töhmet altında bırakan bu tıp asılsız haber ve iftiralar hem ülke ekonomisine, hem akaryakıt dağıtım sektörüne, hem de sektörde faaliyet gösteren 14 bin bayi ve 100 binlerce çalışana telafisi çok zor olan zararlar vermektedir.

Şirketimizin ticari itibar ve prestijinin zedelenmesine yol açacak mahiyette olan söz konusu yalan haberleri yapan ve yayınlayan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır."