Prim borçluları haftaya açıklanacak

SGK, listelerdeki değişiklikler nedeniyle kamuoyu açıklamasını erteledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 75 bin YTL ve üzerinde prim  borcu olan işverenlerin kamuoyuna açıklanmasını, listelerde devamlı yaşanan değişiklikler nedeniyle bir hafta ertelemeye karar verdi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, SGK'ya 75 bin YTL ve üzerinde prim aslı borcu olan işverenlerin listesinin kurumun internet sitesinde 15 Aralık 2008 tarihinde ilan edileceğinin ve bir hafta süreyle yayımlanacağının duyurulduğu anımsatıldı.

Malullük, yaşlılık, ölüm sigortası kolundan işverenlere ödenecek prim tutarından 5 puanlık indirimin 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girdiği, ekim ayı prim belgesi verilme süresinin 1 Aralık 2008 tarihine kadar uzatıldığı ve yasa hükmünden yararlanmak için işverenlerin yoğun başvuruda bulunduğu anlatılan açıklamada, borç listelerinde devamlı değişiklikler olduğu kaydedildi.

Bu durumun hatalara yol açabileceği dikkate alınarak, kuruma borçlu işverenlerin 22 Aralık 2008 tarihinde kamuoyuna açıklanmasının uygun görüldüğü bildirildi.

İlan edilen bilgilere listelerin duyurulmasını takip eden 3 gün içinde işverenlerce itiraz edilebilecek. İtirazlar Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığına yazılı olarak yapılacak. İtirazın haklı bulunması halinde listelerde düzeltme yapılacak ve kurumun internet sitesinden duyurulacak.