"2009'un 2. yarısında düzlüğe çıkabiliriz"

MÜSİAD Sakarya Şubesi'nin 11. Genel Kurulu'na katılan MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, krizi değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAKARYA - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Avrupa ve Amerika'da alınmış ve alınacak tedbirler sayesinde 2009 yılının ikinci yarısından itibaren düzlüğe çıkabileceklerini ümit ettiklerini söyledi.

MÜSİAD Sakarya Şubesi'nin 11. Genel Kurulu'na katılan Vardan, krizi değerlendirdi.

Vardan, ülke gündeminin sık sık değiştiğini ve iş adamları olarak her gün yeni bir gündemle meşgul olduklarını belirtti.

İsrail'in Gazze yaptığı saldırıyı kınadıklarını bildiren Vardan, "Gazze'deki acı hepimizin yüreğini parçaladı. MÜSİAD olarak bu olayla ilgili çalışma yapmaya gayret ettik. Elden pek fazla bir şey gelmiyor ama elimizden geleni yapmaya çalıştık. Üyelerimizin şu ana kadar yaptığı yardımlar 300 bin doları nakit olmak üzere, 1,5 milyon doları geçmiş durumda. Bu sayı bize ulaşan rakamdır. Doğrudan yapılan yardımlar da var. Bunlarla birlikte 2,5 milyon doları geçen yardım yapıldığını biliyoruz" diye konuştu.

"Krize direnmeyi öğrendik"

Vardan, Türkiye'nin 1994, 1999 ve 2001 yıllarında çeşitli versiyonlarla krizler atlattığını, bu sayede krize direnmeyi öğrendiklerini ifade etti.

Yaşananlar nedeniyle insanların psikolojisinin bozulduğunu savunan Vardan, piyasada güven artırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Amerika ve Avrupa'da yapılan iyileştirmelerin Türkiye'yi de olumlu etkileyeceğini dile getiren Vardan, " Amerika'da yeni bir dönem başladı. Obama 20 Ocak'ta görevini devraldı. Yeni ümitler ve vaatlerle geldi. O bölgenin canlanmasıyla bir yenilik oluşacaktır. Bu yenilik dalga dalga inşallah bu tarafa sirayet edecek" dedi.

Bu arada MÜSİAD tarafından düzenlenen "Telekomünikasyon Sektörü'nde Yaşanan Son Gelişmeler ve Sektörün Geleceği" konulu zirve yarın gerçekleştirilecek.