"BOSSA'da sadece hissedar değişiyor"

Piyale, Sabancı Holding hisselerinin Akkardan'a devriyle ilgili; yönetimde değişiklik olmayacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA  - BOSSA AŞ Genel Müdürü Can Piyale, Sabancı Holding'in BOSSA'daki hissesinin Akkardan'a satışı ile ilgili olarak, sadece hissedarın değiştiğini söyledi. Piyale, "Şirket 57 yıllık şirket, aynı yerde duruyor ve aynı yönetimle devam ediyoruz" diye konuştu.

Piyale, BOSSA AŞ tarafından düzenlenen "Mavi Kelebek Okul Önlüğü Kampanyası"nın Adana Valiliğindeki protokol imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Piyale, Sabancı Holdingin BOSSA'daki hisse senetlerinin geçtiğimiz günlerde taraflar arasında yapılan anlaşmayla, Akkardan Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devredildiğini hatırlatarak, "Devir anlaşması halen Rekabet Kurumu'nda. Satışla, sadece hissedar değişiyor. Şirket 50 yıllık şirket, aynı yerde duruyor ve aynı yönetimle devam ediyoruz. Biz çalışanlar için değişen bir şey yok. Sadece Sabancı Holding, hisselerini başka bir şirkete devrediyor" diye konuştu.

Devirle birlikte şirketin küçülmeyeceğini, aksine büyüyeceğini anlatan Piyale, "Sabancı Holding şirketi büyütecek birisine devretmeyi ilke edinmişti ve o şekilde de gerçekleşiyor. Yeni hissedarlar şirketi büyütecekler, işi küçültme yok" dedi.

Piyale, bir gazetecinin tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıyı hatırlatması üzerine, "Bize bir şey olmaz. İşten çıkarma da yok. Tam tersi büyüme var" dedi.

Piyale, yıllık üretim kapasitelerinin 60 milyon metrekumaş olduğunu ifade ederek, geçen yıl 120 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini, bu yıl da iyi bir ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Devir anlaşması

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş'den, 5 Ağustos 2008'de İMKB'ye gönderilen yazıda, şirket portföyünde yer alan 54.130.110,40 YTL nominal değerli (yüzde 50,12) Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri A.Ş. hisse senetlerinin tamamının Akkardan Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışına ilişkin hisse devir anlaşmasının imzalandığını bildirmişti.

Hisse devir anlaşmasına göre belirlenen şirket değerinin 152 milyon 500 bin dolar olduğu belirtilerek, bu değerin yüzde 50,12'si olan 76 milyon 433 bin doların şirket hisselerinin satış değeri olacağı, hisse senetlerinin devrinin ilgili mercilerden alınacak izinler sonrasında gerçekleştirileceği kaydedilmişti.