"Bursa Havayolları" 2013'te uçacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



BURSA - Türk-Arap ortaklığıyla hayata geçirilen ve önümüzdeki günlerde iş adamlarına anlatılacak olan Bursa Havayolları'nın 2013 yılının yaz aylarında seferlere başlayacağı bildirildi.
Harput, Merinos Parkı'ndaki Gönül Dostları yemek evinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ile düzenlediği basın toplantısında, kentin en önemli probleminin ulaşım olduğuna dikkati çekti.
Yeni bir havayolu şirketinin şehir için büyük kazanım olduğunu belirten Harput, uzun zamandır konuşulan bu konuda somut adımların atıldığını bildirdi.
Çalışmaların olgunlaştığını ve bu işin vaktinin geldiğine Bursa olarak ortaklaşa karar verdiklerini dile getiren Harput, şöyle knuştu:
"Önümüzdeki perşembe akşamı Bursa Havayolları'nın kuruluşunu, Bursa'nın ileri gelenleri ve Bursalı iş adamları ile lansmanını yaparak duyuracağız. Türk-Arap ortaklığıyla kurulan şirket için Cidde başta olmak üzere Arap bölgeleri ve Balkanlar ön planda olacak. Arap Turizm Örgütü ile turizm örgütleri ile ve kendi aramızda görüşerek bu konuda karar kıldık. Bursa Havayolları'nın asıl hisseleri, Türkiye tarafında olacak. Kalan kesimi ise Arap tarafında bulunacak. Bursa Havayolu, Yenişehir ilçesinden yani Bursa Havaalanı'ndan ulaşımı sağlayacak.

Altepe ise havayolu ile ilgili somut bir adım attıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Tüm havayolu ulaşımını İstanbul üzerinden yapıyorduk. Bu da Bursa'ya ulaşımda büyük sıkıntılar yaşatıyordu. Bunun için 6 saat öncesinden İstanbul'a çıkmamız gerekiyordu. Bir günümüz bu yolda gidiyordu. Bu konuda Bursa'ya gelenler de bu konuda büyük sıkıntı duyuyordu ve bu konuda şikayetler alıyorduk. Bursalı girişimci iş adamları ile Bursa'da bu konuda yapılan görüşmelerden sonra bu konuda belli bir noktaya geldik. Hem Türkiye'nin belli noktalarına Bursa bağlantılı ve Arap ile Balkanlar'a bu havayolu ulaşımı ile bağlantı kurulması büyük bir avantaj olacak."
Celal Sönmez de Bursa'nın kabuğunu kırdığını, havayolu şirketinin Bursa için büyük bir eksikliği gidereceğini vurgulayarak, "Bursa'nın yıllardır tarım, tekstil, otomotiv ve makinede koşa koşa giden bir yapısı var. Son yıllarda ise tüm kurumlar olarak başlattığımız turizm konusunda da en önemli faktörlerin birinde sona gelindi. Bursa'nın Avrupa ve diğer şehirlerle bağlantı noktasında son noktaya gelindi. Perşembe günü işin fizibilitesi de anlatıldığında Bursalı iş adamlarının da bu konuda gerekli desteği vereceklerinden eminim" dedi.

30 milyon ödenmiş sermayesi olan şirket

Çepni ise Bursa Havayolları'nın, "Arap ortaklığı ve Cidde merkezli önemli faydalar sağlayacağını" ifade ederek, ayrıca Türkiye içinde de önemli kentlere ulaşımın sağlanacağını bildirdi.
Balkanlar'a da bu şirketle ulaşımın mümkün olacağını dile getiren Çepni, şunları kaydetti:
"Bursa Havayolları, Bursa Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçirilecek. 30 milyon dolar olan ödenmiş sermayesi ve 5 uçaklı hedefi olan şirket, ilk etapta 3 uçakla seferlere başlayacak. Tek koridorlu ve 220 kişiye kadar uluslararası uçuşlar yapabilecek uçaklar olacak. İnşallah önümüzdeki perşembe akşamı bunları, bizimle ortak olmak isteyen iş adamı arkadaşlarımız ile paylaşacağız. Ödenmiş sermayesi 30 milyon dolar ile başlayacak proje, Bursalı iş adamlarının katkılarıyla daha da büyüyecek. Önümüzdeki yaz başı inşallah Bursa Havayolları, seferlere başlayacak. İlk etapta kiralama sistemi ile uçuşa başlayacağız. Bursa Havayolları, yurt içi uçuşlarda Trabzon, Samsun, Erzurum, Adana, Antalya, Balkanlar'da ise Yunan Adaları, Üsküp, Sofya, Arap ülkelerinden ise Kuveyt ve Dubai'ye seferler düzenleyecek."
Havayolu şirketinin ortaklık yapısının yüzde 50'sinin Arap sermayesi, yüzde 10'unun kamu, yüzde 40'nın da Türk girişimlerden oluşmasının öngörüldüğü bildirildi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir