"Büyüme için ihracat kapasitesi artmalı"

UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu,"Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi ve kalkınması, ihracat kapasitesini artırması ile doğru orantılıdır"açıklaması yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA  - Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi ve kalkınmasının, ihracat kapasitesini artırmasıyla doğru orantılı olduğunu bildirdi. 

Gençoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, UİB Genel Sekreterliği tarafından planlanan eğitimlerin bu yıl da farklı konu başlıklarıyla ilgilileri bir araya getirmeye başladığını belirtti. 

Yoğun bir katılımla interaktif gerçekleştirilen eğitimlerle öncelikle ihracat kapasitesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Gençoğlu, ihracatçı firmaların rekabet ortamının küreselleştiği yeni dünya düzenine uyum sağlamada düzenlenen programların önemli olduğuna işaret etti. 

Gençoğlu, eğitim programlarının ihracatçılara önemli katkılar sağladığını ifade ederek, "Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi ve kalkınması, ihracat kapasitesini artırması ile doğru orantılıdır. İhracatçımızın verimlilik ve inovasyon hedefli katma değer yaratması, küresel rekabetçiliği güçlendirerek mümkün olabilecektir. Bu değeri yakalayabilmek için düzenlediğimiz eğitim programları her açıdan katkı sağlamaktadır. İşte bu noktada tüm ihracatçı üyelerimize ve potansiyel ihracatçılarımıza ulaşma ve yollarına ışık tutma gayretindeyiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Değişen dünya düzenine uyum sağlamamak gerektiğini bildiren Gençoğlu, şunları kaydetti: 

"Günümüzde, ihracat pazarlamasının başarı ile gerçekleştirilmesinde yetişmiş uzmanlara, nitelikli personele sahip olmanın önemi açıktır. Bizler ihracatçımız için çalışan personelimizin de alanlarındaki bilgi ve becerilerini geliştirmekle kendimizi yükümlü görüyoruz. Dış ticaretin hedeflenen düzeye ulaştırılmasında ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmanın yanında düzenlediğimiz kurum içi eğitimlerle de genel sekreterlik bünyesinde görev yapan personelimize de yatırımda bulunuyoruz." 

Öte yandan, UİB tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen ve üyelerine ücretsiz sunulan 50 seminerde 407 saat eğitim verildi. "Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları" semineriyle başlayan 2014 yılı eğitim seminerleri, "Uluslararası Pazar ve Piyasa Araştırmaları", "Devlet Yardımları", "Marka Konumlandırması", "Uluslararası Ticaretin Finansmanı ve Risk Yönetimi" gibi ana başlıklar altında gerçekleştirilecek. Birlik bu sene 40 farklı eğitim planlanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir