"Cosmofon'la ilgili yönetim kurulu kararı yok"

Turkcell, bağlacıyı olmayan teklifin, prosedür gereği ilgili sürece dahil olabilmek için yapıldığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turkcell , Cosmofon için daha önce verdiği bağlayıcı olmayan teklife ilişkin, "Bu aşamada bu konuda alınmış bir yönetim kurulu kararı bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, 2 milyon nüfuslu Makedonya'da yüzde 30 pazar payı ve 650 bin adet abone ile ikinci GSM operatörü olarak faaliyet gösteren Cosmofon'un Yunan menşeli operatör ana hissedarı OTE tarafından satış sürecinin başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Turkcell'in Makedonya'da faaliyet gösteren Cosmofon için 17 Aralık 2008 tarihinde verdiği bağlacıyı olmayan teklifin, ülkedeki yatırım potansiyelini değerlendirmek amacıyla sadece aranan prosedür gereği ilgili sürece dahil olabilmek ve nihai değerlendirmeler için gerekli verilere ulaşabilmek için yapıldığı ve bu aşamada bu konuda alınmış bir yönetim kurulu kararı bulunmadığı belirtildi.

Turktell Bilişim Servisleri'ne ödenecek sermaye avansı

Turkcell'in açıklamasında, şirketin 27 Ocak 2009 tarihli yönetim kurulu kararı ile yüzde 100 oranındaki iştiraki Turktell Bilişim Servisleri A.Ş'ye ödemeye karar verdiği 250 milyon TL tutarındaki sermaye avansının, genel olarak Turktell Bilişim'in Türkiye'de faaliyet gösteren ve doğrudan iştirak ettiği iştiraklerinin çalışma sermayesi ve yatırım ihtiyaçları için 2009 yılı içerisinde kullanılacağı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu sermaye avansı ödemelerinin, Turktell Bilişim'in 2009 yılı genel kurul toplantısında alınacak karar doğrultusunda şirketin sermayesine ilave edileceği kaydedildi.