"EMITT 2009 Fuarı" açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bu hafta ya da gelecek hafta, 4 kalem halinde bir tedbir paketi beklediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ekin Fuarcılık tarafından Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen "EMITT 2009 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı", TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu hafta ya da gelecek hafta, 4 kalem halinde bir tedbir paketi beklediklerini ve paketin "istihdam, vergi, finans ve sektörel yapısal düzenlemelerle ilgili" olduğunu belirterek, "Bu ay içinde bazı somut kolaylılar görülecek. Umarım devletin imkanları içinde turizm sektörüne bazı kolaylıklar umarım getirilecektir" dedi.

Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmin, halkların ve ülkelerin birbirini yakından tanımasının en güzel araçlarından biri olduğunu söyledi.

Ertuğrul Günay, ivedilikle alınması gereken önlemler bulunduğunu belirterek, "Aralık ayında yaptığımız toplantılar var arkadaşlarımızla. Şu anda bunun sonuçlarını alma eşiğindeyiz. Ekonomi Koordinasyon Kurulu sürekli çalışma halinde. Bu hafta ya da gelecek hafta, 4 kalem halinde bir tedbir paketi bekliyoruz. Bu paket, istihdam, vergi, finans ve sektörel yapısal düzenlemelerle ilgili. Bu ay içinde bazı somut kolaylılar görülecek. Devletin imkanları içinde turizm sektörüne  bazı kolaylıklar umarım getirilecektir. Bunlar bizim krizi atlatmak ve sektörü daha sağlıklı bir şekilde ayakta tutmak için beklentilerimiz" dedi.