"Göreceli de olsa toparlanma var"

Şimşek, tünelin ucunda her zaman ışık olduğunu belirterek "İnşallah bu kalıcı toparlanmaya dönüşür" diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tünelin ucunda her zaman ışık olduğunu belirterek, "Tüneldeki karanlığı da, tünelin sonundaki aydınlığı da görüyoruz" dedi. Göreceli de olsa bir toparlanmanın söz konusu olduğunu belirten Şimşek, "İnşallah bu kalıcı toparlanmaya dönüşür" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın "Tünelin içine girdik. Öbür tarafa doğru bir ışık göründü. Işık, öbür tarafa çıkışı mı gösteriyor yoksa üzerimize gelen bir araba mıdır?" şeklindeki sözleriyle ilgili değerlendirilmesinin sorulması üzerine, en kötü dönemin geride kaldığını söyledi.

 Bakan Şimşek, "İnşallah bu kalıcı toparlanmaya dönüşür. Kalıcı toparlanma için, potansiyel büyümeye dönüş için biraz erken ama tabi ki en kötü dönem geride kaldı. Hem Türkiye'de, hem dünyada toparlanma sinyalleri alıyoruz. Tünelin ucunda her zaman bir ışık vardır. Tüneldeki karanlığı da, tünelin sonundaki aydınlığı da görüyoruz"dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, EPDK'nın akaryakıtta fiyat indirimi talebiyle ilgili bir soru üzerine, bu sorunun muhatabının kendisi olmadığını belirterek, "Ama akaryakıt sektöründe özellikle kaçakçılığa ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki dönemde de Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi olarak bu tür yanlış uygulamaların olmaması için gerekli bütün çabayı göstereceğiz"diye konuştu.