"Görüşlerimiz birbirine yakın"

Babacan, IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky ile görüşmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BODRUM - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky ile görüşmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, görüşlerinin önemli ölçüde birbirine yakın olduğunu, temasların devam edeceğini söyledi.

TÜSİAD YİK toplantısının ardından bir araya gelen Bakan Babacan ile Lipsky ile görüştü. Basına değerlendirmede bulunan Bakan Babacan, görüşmede küresel ekonomik krizin ve bunun Türkiye'ye etkilerini ele aldıklarını ve bundan sonraki süreçte ne yapılması gerektiği ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Babacan, ''görüşmelerimizin, çalışmalarımızın önemli ölçüde birbirine yakın olduğunu gördük, tabii üzerinde görüşülmesi gereken çalışılması gereken konular var. Bu konuları biz Ankara'da çalışmaya devam edeceğiz, Sayın Lipsky de Washington'da çalışmaya devam edecek'' diye konuştu.

Teknik ekiplerin irtibat halinde olacağını ifade eden Babacan, ''önümüzdeki günlerde haftalarda temaslarımız sürecek'' dedi.

 IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky de verimli ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Türkiye'nin orta ve uzun vadede karşı karşıya olduğu zorlukları ele aldıklarını söyledi.