"Konfederasyonlar memurların haklarını koruyamaz durumda"

Sağlık-İş Genel Başkanı Başoğlu, yaptığı açıklamada konfederasyonlar arasındaki rekabete dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, konfederasyonların birbirleriyle rekabet etmekten memurların haklarını koruyamaz duruma düştüklerini ifade etti.

Başoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Tuzla'da 100'den fazla kişinin öldüğünü, devletin buna mani olamadığını iddia etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in doğru bir politika izlediğini ifade eden Başoğlu, "Orada son yaptığı toplantıda, devletin kararlarına uymayan işletmelerin kapatılacağını söyledi. Doğrudur. Ben Sayın Çelik'e teşekkür ediyorum" dedi.

Alınan ücretlerin yetmediğini, iş yeri güvencesinin olmadığını savunan Başoğlu, "Özel iş yerlerinde, işçiler sendikaya girdiği zaman işveren tarafından acımadan işten atılıyor. Böylece işçiler, işsizliğe mahkum ediliyor" diye konuştu.

Sendika olarak üyelerinin haklarını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başoğlu, şöyle devam etti:

"Burada 3 tane konfederasyon var. Bunlar adeta birbiriyle rekabet ederken memurların haklarını koruyamaz duruma düştüler. Ben diyorum ki 'kardeşim kavga etmeyin. Hepinizin üyeleri bu mağduriyeti çekiyor. O zaman bir araya gelin hükümete müşterek bir teklif verin ve karşısında kaya gibi güçlü durun'. Onlar bunu yapamadılar. Bu defa hükümet atik davrandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 100'er YTL ilave zam yaptı. Gerçi o zammın işçilere de verilmesini istiyorum. Sadece kamu çalışanları değil, biz de mağduruz bu uygulamalardan."

Konfederasyonların birleşmesi gerektiğini kaydeden Başoğlu, "Çalışanların gücü birliğinden geliyor. Birleşmediğiniz zaman işveren karşısında kaybediyorsunuz. Hükümet de bizim işverenimizdir" diye konuştu.