"Kredi muslukları seçim sonu açılır"

Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak ilk röportajını DÜNYA'ya verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Dilek GÜNGÖR

İSTANBUL - "Türkiye'nin CEO'ları konuşuyor" dizimizin bugünkü bölümünde, daha önce basına hiç konuşmamış bir CEO yer alıyor: Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak... Albayrak, işe tekstille başlayan ve bugün enerji, bankacılık, telekom ve medyada yatırımları olan 2 milyar dolarlık ciro hedefli Çalık Holding'in kaptan koltuğunda oturuyor. Bu yılın ilk üç ayında büyümenin sıfır olacağını öngören Albayrak, Türkiye'nin 2009'u ise yüzde 2 büyümeyle kapatacağını düşünüyor.

"Yıl içindeki birkaç kritik olayın genel anlamda ekonominin seyrini etkileyeceğini düşünüyorum" diyen Albayrak, "Birincisi, Obama'nın ABD Başkanı seçilmesine, global piyasaların algısının ne olacağı; ikincisi 29 Mart'taki yerel seçimlerden sonraki süreç; üçüncüsü de ilk iki çeyrek rakamların açıklanacağı ve akabinde piyasaların şekilleneceği dönem. Ben bu üç noktada da ekonominin seyri açısından optimist bir bakış açısına sahibim" diye konuşuyor.

Finans kuruluşlarında ve bankalarda yeterli likidite olduğunu belirten Albayrak, buna rağmen kredi musluklarının açılmamasını yaşanan belirsizliğe bağlıyor. Albayrak, yerel seçimlerin ardından kredilerin akmaya başlayacağını söylüyor. Enerji, telekom ve medyaya odaklanacaklarını belirten Albayrak, çıkmayı planladıkları sektör olmadığının da altını çiziyor. Albayrak, doların da 1.55-1.60 TL düzeyinde seyredeceğini öngördüklerini kaydediyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde