"Kriz büyüme planımızı etkilemedi"

Albaraka Türk Genel Müdürü, İskenderun'daki 100'üncü şubelerinin açılışında krizin kendilerine etkisini değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSKENDERUN - Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, geçici olduğunu düşündükleri kriz koşullarının büyüme planlarına herhangi bir etki yapmadığını belirterek, "bu nedenle şubeleşme ve büyüme çalışmalarımızı değiştirmede herhangi bir neden görmedik" dedi.

Büyükdeniz, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 100'üncü şubelerinin açılışında, Türkiye genelindeki 100'üncü şubelerini İskenderun'da açmalarından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Türk ekonomisinden kaynaklanmamış olsa da zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Büyükdeniz, "ama biz Albaraka Türk olarak Türk ekonomisinin ve insanının müteşebbis gücüne her zaman inandık, bugün de inanıyoruz" diye konuştu

Büyükdeniz, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla, geçici olduğunu düşündüğümüz kriz koşullarının, bizim büyüme planlarımıza herhangi bir etki yapmadığını gördük ve şubeleşme, büyüme çalışmalarımızı değiştirmede herhangi bir neden görmedik. Bizim temel felsefelerimizden biri de hangi bölgede kaynak topluyorsak, kaynakları o bölgenin kullanımına sunmaktır. İskenderun'da da bunu yapacağız.

Son yıllarda özellikle maliyet kontrolü konusunda gerçekleştirdiğimiz ciddi atılımlar sayesinde 2008 için öngördüğümüz bütçeye de büyük ölçüde uygun bir gelişme sağladık. Hedeflerimizle doğru orantılı olarak bankamızın ilk 9 aydaki karı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 58 artış gösterdi."

Hatay Valisi Nusret Miroğlu da, "dünyada krizin olduğu bir dönemde bu şubeyi açan banka yönetimini kutluyorum. Zor bir iş. Ama, parayla uğraşanlar inanıyorum ki hesaplarını doğru yapmışlardır. Bir banka şubesinin açılmasıyla, az da olsa istihdam yaratıldı. Dileğimiz, kriz ortamının bir an önce sona ermesi, yatırımcılarımızın özellikle işsiz insanlarımıza iş imkanı sağlamasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından, şubenin açılışı gerçekleştirildi. Törene, İskenderun Kaymakam Vekili ve Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan ve davetliler katıldı.