"Kriz en çok KOBİ'leri vurdu"

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, dünyada yaşanan ve Türkiye'ye yansıyan küresel mali krizin en çok KOBİ'leri etkilediğini savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, dünyada yaşanan ve Türkiye'ye yansıyan küresel mali krizin en çok KOBİ'leri etkilediğini savundu.

Özgenç, yazılı açıklamasında, mevcut krizin ekonomik olduğu kadar psikolojik boyutlarının da bulunduğunu belirterek, bundan dolayı, toplum psikolojisinin daima yüksek tutularak, krizi olduğundan daha büyük gösterici yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini savundu.

Dünyada yaşanan ve Türkiye'ye yansıyan küresel krizin en çok KOBİ'leri etkilediğini öne süren Özgenç, şunları kaydetti:

"Krizin KOBİ'leri etkilememesi mümkün değil. Hatta sanayiciye göre daha fazla etkilendik. Çünkü biz sürekli üretim yapıyoruz ve gelirlerimizin de tamamı mevcut işlerimizden kaynaklanmaktadır. Sanayicinin gelirinin yüzde 35'i sanayiden, geri kalan büyük çoğunluğu olan yüzde 65'i ise faaliyet dışı gelirlerden olduğu için haliyle bizler kadar etkilenmediler.

Yaşanan sıkıntı nedeniyle piyasalarda, çarşı- pazarda alışveriş büyük oranda durmuş bulunmaktadır. Biz bu durumdan dolayı ayakta kalabilmek için fiyatları indirerek daha ucuza insanlara tükettirmeye çalışıyoruz. Bu da maddi boyutta çok büyük sıkıntılar yaşatıyor."

Özgenç, hedeften sapma olmasına karşın bunun üretimin duracağı anlamına gelmediğini belirterek, "Şuan da yatırımları beklemeye aldık, bu nedenle önümüzü görmemiz gerekiyor. Şu an içinde bulunduğumuz dönemde yatırımlar için para harcayacak konumda değiliz" görüşünü bildirdi.