"Mali disiplinden asla taviz yok"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yaşanan kriz karşısında duruşunu, Van'da sivil toplum örgüt temsilcilerine aktardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

VAN - Van'daki temasları sırasında sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında mali disiplinden asla taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, tüm dünyada "Türkiye mucizesinin" konuşulduğunu söyledi. Kendilerine, "Bu sessiz devrimi nasıl gerçekleştirdiniz ?" şeklinde sorular sorulduğunu belirten Erdoğan, uygulamaya koydukları reformlarla önemli adımlar attıklarını ifade etti.

"Mali disiplinden taviz vermedik. Bakın şu anda bir küresel ekonomik kriz var değil mi? Bundan sonra da asla taviz yok" diyen Erdoğan, yere yine sağlam basacaklarını ve emin adımlarla geleceğe yürüyeceklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Paketler açılıyor. Paketler açılmanın yanı sıra dağıtılmaya başlanıyor. Şu ana kadar 4 trilyon civarında bu şekilde paket açılıp dağıtıldı. Bize bazıları akıllar veriyor. 'Siz de dağıtın. Ne duruyorsunuz?' falan diyorlar. Kusura bakmayın bizim acelemiz yok. Hesabımızı, kitabımızı biz de yapıyoruz.

Biz, bütün olayları takip ediyoruz, içindeyiz. Ama diyoruz ki felaket tellallığına gerek yok. Suiistimale asla fırsat vermeyeceğiz. Kusura bakmasınlar. Şu ana kadar henüz bir dara giren, batma sinyalleri veren banka finans kuruluşlarında yok. Paramız sağlam, yerinde. Delik deşik olan bir Türk Lirası yok şimdi. Türk Lirası ile yola devam ediyoruz. Hiç endişeniz olmasın. Şimdi ayın 15'inde ABD'de G-20 ülkeleri toplantısına katılacağız. Bunları da konuşacağız."

"İşkence lafları tamamen uydurma"

Konuşmasında gündemdeki siyasi konulara da değinen Başbakan Erdoğan, "Bakın son zamanlarda şu konuşuluyor; 'Efendim, işte İmralı'da işkence var' deniliyor. İşkence lafları tamamen yalandır, uydurmadır. Sadece yaklaşan seçimler için bunu bir argüman olarak kullanıyorlar. Olay budur. Yaptıkları eyleme bir bahaneleri, gerekçeleri olmalıdır ki, işte bu onun gerekçesidir" dedi.