"Mobil konuşma tarifeleri şeffaf ve ucuz olmalı"

THD Genel Başkanı Çakar, "Cep telefonları ile yapılan görüşmelerin ücretlendirilmesi adil, şeffaf ve ucuz, sözleşmeler adil ve anlaşılır olmalıdır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, "Cep telefonları ile yapılan görüşmelerin ücretlendirilmesi adil, şeffaf ve ucuz, sözleşmeler adil ve anlaşılır olmalıdır" dedi.

Çakar, "15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü" dolayısıyla gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında açıklama yaptı. 

Dünya Tüketici Hakları Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini belirten Çakar, "Kızılay AVM önünde açmış olduğumuz standta tüketicilerin cep telefonları konusundaki şikayetlerini değerlendirip, hakları konusunda kendilerini bilgilendireceğiz ve el ilanları dağıtacağız" diye konuştu 

Turhan Çakar, sosyal medya aracılığıyla cep telefonları konusunda yaşanan sorunları gündeme getirerek, farkındalık yaratmaya gayret göstereceklerini, basın kuruluşlarları aracılığıyla konu hakkında vatandaşları uyarmaya çalışacaklarını kaydetti. 

Faaliyetlerine sonuç alınıncaya kadar devam edeceklerini vurgulayan Çakar, "Cep telefonları ile yapılan görüşmelerin ücretlendirilmesi adil, şeffaf ve ucuz, sözleşmeler adil ve anlaşılır olmalıdır. Tüketiciler kendilerine ait bilgilere ulaşabilmelidir. Telefon şirketleri tüketicilerin şikayetlerini dinlemeli ve en kısa sürede cevap vermelidir. Cep telefonları sağlığımıza zarar vermeyecek teknolojik özellikte olmalıdır" dedi. 

Çakar, tüketiciler olarak adil bir telefon sözleşmesi ve şeffaf faturalama istediklerini dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir