"OSB'lerin hızla tamamlanması sağlanmalı"

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 2008 yılı Faaliyet Raporu yayınlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2008 yılı Faaliyet Raporu'nda, ihtisas OSB ve KSS'lerin yaygınlaştırılmasının teşvik edilmesi gerektiği belirtilerek, "Yatırım programındaki KSS ve OSB'lerin hızla tamamlanması sağlanmalı" denildi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 2008 yılı Faaliyet Raporu yayınlandı. Türkiye ekonomisinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak 1980 sonrasında yaşanan yapısal değişimle birlikte küresel ekonomiyle bütünleşmeye başladığı belirtilen raporda, "Dışa açık bu ekonomi anlayışı, sanayimizi de ihracata dayalı bir yapıya yöneltmiş ve ülkemiz bunda önemli ölçüde başarılı olmuştur. İhracatımızın yüzde 87'sini oluşturan sanayi sektörümüzü geliştirmek bakanlık öncelikleri arasında yer almaktadır" denildi.

Türk sanayinin küresel entegrasyonunu sağlayarak, uluslararası standartlarda üretim yapabilmesi için yoğun çaba sarf edildiği anlatılan raporda, BM ve AB teknik mevzuatının sanayi ile iş birliği içinde uyumlaştırılması sonucunda sektörün sorunlarının çözümü yolunda önemli adımlar atıldığı kaydedildi.

"Ekonomi kayıt altına alınırsa, çözüm kolaylaşır"

Bilgi üreten, ürettiği bilgiyi teknolojik ürüne dönüştüren toplumların, müreffeh ve güçlü ülkeler haline gelebildiği ifade edilen raporda, "Bu çerçevede kuruluşuna izin verilen teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısı bugün itibariyle 28'e ulaşmıştır" denildi.

Bakanlığın tüm toplumu ilgilendiren görevlerinden birinin de tüketicinin korunması olduğu vurgulanan raporda, "Bu konudaki çalışmaların temel amacı bilinçli tüketici toplumunu oluşturmaktır. Hedefimiz, rekabet gücü yüksek, yüksek teknolojiye dayalı üretim yapan, yüksek katma değer üreten ve ülkemizi uluslararası değer zincirinde üst sıralara taşıyacak olan modeli diğer sektörlerde de yaygınlaştırmaktır" görüşü dile getirildi.

Öneri ve tedbirlerin de yer aldığı raporda, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması politikası ile esnaf ve sanatkarlar ile şirketlerin problemlerinin çözümünün daha da kolaylaşacağı ifade edildi.

Sanayinin belirlenmiş sanayi bölgelerine hızla taşınması ve bölgelerde arıtma tesisi yapılması sağlanması gerektiği kaydedilen raporda, "İhtisas OSB ve KSS'lerin yaygınlaştırılması teşvik edilmeli. Yatırım programındaki KSS ve OSB'lerin hızla tamamlanması sağlanmalı" denildi.