"Otomotivde hücum oynamamız lazım"

Bakan Tüzmen, küresel krizin otomotiv sektörüne etkilerini yorumlarken, "Müdafaada kalamayız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, küresel krizin otomotiv sektörüne etkilerine ilişkin, "Bizim, Devrim Arabalarını üretenler gibi her türlü zorluğa rağmen hücum oynamamız lazım. Müdafaada kalamayız" dedi.

Otomotiv Endüstrisi Tanıtım Komitesi (OETK) tarafından, "Otomotiv Endüstrimizde Devrim Sürüyor" temasıyla "Devrim Arabaları" adlı filmin özel gösteriminin yapıldığı etkinlik, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezinde düzenlendi.

Bakan Tüzmen, otomotiv sektörünün 25 milyar dolarla Türkiye'nin ihracatında en önemli sektör olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, global krize ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dışarıda kriz var. Krize kapınızı kapatıp içeride bekleyemezsiniz. Bu bir mevsim değil. Herhangi bir şekilde sizin korunmakta zorlanacağınız bir olaydır, ama bizim hiçbir zaman müdafaada olmamamız lazım. Bizim, Devrim Arabalarını üretenler gibi her türlü zorluğa rağmen hücum oynamamız lazım. Müdafaada kalamayız."

Bakan Tüzmen, bugün ihracatın yaklaşık yüzde 20'sini gerçekleştiren otomotiv sektörünün, önümüzdeki zorlu 2 seneyi eksiklerini tamamlama, Ar-Ge ve diğer alanlarda çalışmalarını hızlandırma yolunda kullanacağını belirti.