"Özel sektör kaygılı"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, yolsuzluk operasyonlarının özel sektör tarafından kaygıyla izlendiğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde kamuoyuna yansıyan ve tartışmalara konu olan gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Türkiye'nin sergilediği ekonomik başarıyla dünyanın dikkatini çektiğini kaydeden Çağlar, şunları ifade etti: 

"Küresel krize bile boyun eğmemişken, birden bire kendimizi içinde bulduğumuz bu sürecin kime ve kimlere yaradığını herkesin düşünmesi gerekir. Biz, Türkiye reel sektörünün en büyük temsilcisi, 350 bin üyenin sesi olarak buradayız. Ülkemiz bugünkü konumuna kolay gelmedi. Bu yolda hepimiz büyük bedeller ödedik. Çok şeylere katlandık. Bunca emeğimizin boşa harcanmasına razı olamayız. Milletçe büyük fedakarlıklarla, pek çok kriz ve badireleri aşarak elde ettiğimiz ekonomik, sosyal ve demokratik kazanımları, sebebini hala tam olarak anlayamadığımız krizlerle heba etmemeliyiz." 

Çağlar, oluşan bu son tabloda kazananın Türkiye, iş dünyası ve ekonomi olmadığını belirterek, yaşanan sürecin Türkiye'nin bölgesel güç olmasını istemeyenlere hizmet ettiğinin "açık" olduğunu iddia etti. 

Tamamıyla adli ve hukuksal bir mecrada çözümlenmesi gereken konuların siyasi ve farklı hesaplara konu edilmesinin bu ülkenin hayrına olmadığını savunan Çağlar, herkesin yarınları düşünerek ve sorumlulukla hareket etmesi gereken günlerden geçildiğine dikkati çekti. 

Çağlar, sosyal ve diğer medya ortamlarında yoğun bir öfke ve bilgi kirliliğinin yaşandığını, demeç ve açıklamalarla tansiyonun daha da yükseldiğini, kullanılan dil ve üslupların giderek sertleştiğini belirterek, "Ülkemizin istikbalini farklı beklentilerimize ve öfkemize esir edemeyiz. Ekonomiyi sırtlayan ve yaşanan gelişmelerden en önce ve en ağır şekilde etkilenen kesim olarak, sorumluluk makamındaki herkesi aklıselime ve dikkatli olmaya çağırıyoruz. Çünkü yıkmak kolay, yapmak çok zordur. Elbette ki, birbirimize yönelik eleştirilerimiz ve farklı düşüncelerimiz olabilir. Lakin bunları birbirimizle paylaşacağımız daha sağlıklı yol ve yöntemler bulmak, eleştirileri de hüsnüzan içinde değerlendirmek en uygun yaklaşım olacaktır" değerlendirmelerini yaptı. 

İbrahim Çağlar, ekonominin borsa, faiz, döviz ve yatırım iklimi bakımından risk sinyalleri verdiği bir ortamda, herkesin aynı gemide olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Biz İstanbul Ticaret Odası olarak her zaman olduğu gibi, bu ülkede taş üstüne taş koyan, yerli ve yabancı tüm yatırımcıların yanında olmaya devam edeceğiz. Beklentimiz, daha iyi bir Türkiye'de birlikte yaşamak isteyen herkesin, hukukun ve millet egemenliğinin üstün olduğu, daha demokratik, daha özgür ve daha güçlü bir Türkiye etrafında kenetlenmesidir. Böyle günlerde ülkemizin birlik ve dirliği, huzur ve selameti için uyanık olmak zorundayız. Türkiye'yi seven herkesin, bu sürecin olumlu neticelenmesi için yapıcı katkı vermesini beklemekteyiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir