"Reel sektörün de, finans sektörünün de arkasındayız"

Başbakan Erdoğan reel sektöre de finans sektörüne de destek olacaklarını belirtirken, "Fırsatçılık yapmaya kalkan, karşısında bizi bulur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENİ DELHİ - Resmi ziyaret için Hindistan'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "Reel sektörümüzün de yanındayız, finans sektörünün de arkasındayız" dedi.

Uçakta iş adamları ile tek tek sohbet eden Erdoğan, "Bizim elimizde sihirli bir değnek yok. Biz kalkıp da bütün kuruluşlarımızı abad edeceğiz diye bir şey söz konusu da değil" diyerek "Herkes yine programını kararlı, ciddi bir şekilde yürütecek. Reel sektörümüzün de yanındayız, finans sektörünün de arkasındayız, yanındayız, ama hiçbir zaman tehdit unsuru olarak bunları kendileri için bir fırsata dönüştürme gayreti içine girmemeli. Girerlerse de karşılarında bizi bulurlar. Bunu açıkça söylüyoruz." şeklinde konuştu.

Kara çarşaf tartışmaları

"Son günlerde CHP'de bir kara çarşaf tartışması başladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Sayın Baykal'la biliyorsunuz seçime kadar öyle bir şeye hiç girmeyeceğim. Seçimde de gerekirse, ama ben bir şey söyledim; bu konular yıllar yılı bu ülkede istismar edilmiştir. Bu iş konuşulmaz, yapılır. Güzel gelişmeler var. Yani bu tür gelişmeleri hayranlıkla izliyorum, ama temennim o dur ki bunlar bir istismar olmasın."

Başbakan Erdoğan, "Üniversitelerde olmasın, siyasette olsun deniyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Size daha enteresanını söyleyeyim; Youtube filan onlara bir girerseniz, oralarda aynı partinin bazı toplantılarında maalesef bırakın çarşaflıyı, başörtülülerin dahi oralara nasıl sokulmadığını, onlara karşı nasıl bir mücadele yürütüldüğünün belgeleri bizim elimizde var" diye konuştu.

"Baykal, (bizim çarşaf masumane) diyor" hatırlatması üzerine de Erdoğan, "Zararlı zararsız olduğu neye göre ölçülüyor? Ellerinde böyle bir ölçüm aleti mi var? O ölçüm aletini bizlere de versin, biz de bunları ona göre bir araştıralım. Yoksa bir röntgen cihazıyla mı dolaşıyorlar?" dedi.