"Sorunlar çağdaş şehir plancılığıyla ele alınmalı"

TÜSİAD, İstanbul'da yaşanan sel felaketinin yerel yönetimler anlayışına uygun bir biçimde ele alınması gerektiği ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul'da yaşanan sel felaketinin ardından, sorunların çağdaş şehir plancılığı ve yerel yönetimler anlayışına uygun biçimde ele alınması gerektiğini bildirdi.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan felaketin ardından olayın nedenlerinin, kamuoyu önünde "yüzeysel ve popülist" bir anlayışla tartışılması yerine, bu tür sorunların daha genel bir plan çerçevesinde, çağdaş şehir plancılığı ve yerel yönetimler anlayışına uygun bir biçimde ele alınması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, büyük riskler içeren İstanbul ve diğer kentlerde, başta deprem ve sel gibi doğal felaketlere yönelik olarak ileriye dönük ve kolektif bir anlayışla çözüm aranması gerektiğinin altı çizildi.

Türkiye'nin zorunlu gereksinimlerinin de dikkate alınarak, doğal felaket riskleri konusunda merkezi otorite, yerel idare ve ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, açık bir çalışma platformu oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Marmara Bölgesi'nde yaşanan sel felaketi neticesinde mevcut bilgiler ışığında 32 vatandaşımızın vefat etmesi, 9 vatandaşımızın da kaybolması son derece üzüntü vericidir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diler, kayıpların bir an önce bulunması ve artık daha fazla insanımızın zarar görmemesini ümit ederiz. Sel felaketi, neden olduğu can kayıplarının yanı sıra, şüphesiz büyük maddi zarara ve ekonomik kayıplara da yol açmıştır. Felaketten zarar gören tüm iş camiasının, esnafın ve iş yerlerinin yaralarının bir an önce sarılmasını beklemekteyiz."