"Taksitlendirme aslında bir ihtiyaç kredisidir"

BKM Genel Müdürü Soner Canko, ücret karşılığı taksitlendirilen ödemelerin ihtiyaç kredisi olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, belirli bir ücret karşılığı taksitlendirilen ödemelerin aslında kredi kartı harcaması değil bir ihtiyaç kredisi olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bu ürünün taksit uygulaması ile getirilen düzenleme kapsamı dışına alınması ve ihtiyaç kredileri ile paralel kabul edilmesinin daha doğru olacağı görüşündeyiz" dedi. 

Canko, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) banka ve kredi kartları ile bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapılması hakkındaki taslak konusunda değerlendirmelerde bulundu.  

Taslakla ilgili sadece bankacılık sektörünün değil, özellikle perakende sektörü olmak üzere tüm paydaşların görüşlerini belirteceklerini ve bu süreç neticesinde düzenlemenin son halini alacağını ifade eden Canko,  "Şüphesiz ki bugüne kadar olduğu gibi bankacılık sektörü nihai kararlara hızla uyum sağlayacaktır" diye konuştu. 

Soner Canko, son 10 yılda ülkedeki büyümeye yönelik önemli katkıları olan, kayıt dışını azaltan ve perakende gibi birçok sektörün büyümesine aracılık eden Kartlı Ödeme Sistemleri konusunda yapılan düzenlemelerin tüm paydaşlar için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"Belirli bir ücret karşılığı taksitlendirilen ödemeler aslında kredi kartı harcaması değil bir ihtiyaç kredisidir. Daha hızlı ve kolay olduğundan kart kullanıcıları limitleri dahilinde olmak üzere bu ürünü kredi kartı üzerinden kullanmayı tercih etmektedir. Dolayısıyla bu ürünün taksit uygulaması ile getirilen düzenleme kapsamı dışına alınması ve ihtiyaç kredileri ile paralel kabul edilmesinin daha doğru olacağı görüşündeyiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir