"Taşeron yasanın çıkmasını bekliyoruz"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Taşeronlarla ilgili yasal düzenlemeyle ilgili ilk adım atıldı. Nisan ayında, seçimlerden hemen sonra, hazirana kadar bu yasanın mutlaka çıkmasını bekliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Manisa'da düzenlenen "HAK-İŞ Temsilciler Toplantısı"ndaki konuşmasında, gelecek için karamsar değil umutlu olduklarını söyledi.

Taşeron çalıştırma, işçilikle ilgili sorunlar ve bu sorunların etrafında ortaya çıkan kıdem tazminatının, çalışma hayatının temel sorunları olduğunu dile getiren Arslan, "Hizmet-İş Sendikası, Manisa'da çok sayıda belediye başkanıyla çalıştı. Son 5 yılda, sendikal hareketi tasfiye etmeye yönelik, özellikle kadrolu işçileri tasfiye etmede kararlılık gördük. Bu bizleri son derece üzdü. Şu an yetki meselesini başlatmış durumdayız" diye konuştu.

Arslan, taşeron işçilerin HAK-İŞ'e üye olması için kampanya yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ankara'da, yaklaşık 15 bin şirket işçisinin HAK-İŞ'e bağlı sendikalara üyelikleriyle ilgili toplantı yapacağız. Taşeronlarla ilgili yasal düzenlemeyle ilgili ilk adım atıldı. Nisan ayında, seçimlerden hemen sonra, hazirana kadar bu yasanın mutlaka çıkmasını bekliyoruz. Taşeron işçilerin sendikal haklarının, toplu sözleşme ve kadro haklarının içinde bulunduğu bir yasal düzenlemeyi arzu ediyoruz, bekliyoruz."

Arslan, kıdem tazminatıyla ilgili Kıdem Tazminatı Fonu kurulmasından yana olduklarını ancak bu konuda yalnız bırakıldıklarını anlatarak, özel sektörde çalışan milyonlarca kişinin tazminat sorununun devam ettiğini ifade etti.

Yerel seçimlerle ilgili bir konfederasyonun tüm yetkililerinin "AK Parti'ye oy yok" şeklinde kampanya yürüttüğüne değinen Arslan, "Bu, bizim onaylamadığımız durumdur. Hizmet-İş Sendikasının kurucu onursal genel başkanı Hüseyin Tanrıverdi'yi biz de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek isteriz ama bunun kararını, Manisalılar verecek. Bizim onlara yönelik tavrımız olamaz" diye konuştu.

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ise aynı zamanda Türkiye’nin geleceğinin belirleneceğini seçimlerde, oylara ve sandıklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Sözleşmesi sona erecek belediyede taşeron olarak çalışanların endişe etmemeleri gerektiğini ifade eden Tanrıverdi, "Zaman içerisinde kadroyu açacağız ve şartları uygun hale getirip, bu arkadaşlarımızın bunca yıl emek verdiği yerde daha güvenli çalışmasını sağlayacak kadro işlemlerini de çözeceğiz. Bu konuda da en büyük destekçimiz, sendikamız olacak" sözünü verdi.