"Ticari sır olmayan konular şeffaflıkla cevaplandı"

Türk Telekom, SPK ve çıkarılan düzenlemeler gereği yatırımcılardan gelen soruları şeffaflıkla cevapladığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türk Telekomünikasyon, şirket pay sahipleri ile ilişkiler biriminin Sermaye Piyasası Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan düzenlemeler gereğince yerli ve yabancı ayrımı gütmeksizin yatırımcılardan gelen soruları ticari sır niteliği taşıyan konular dışında şeffaflıkla cevapladığını bildirdi.

Türk Telekomünisyon A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, bir gazetenin bugünkü nüshasında yer alan bir makalede, şirket ile ilgili olarak gerçeği yansıtmayan, kamuoyunu yanıltıcı bazı iddialara yer verildiğinin görüldüğü ifade edildi.

Yazıda, şirket pay sahipleri ile ilişkiler biriminin Sermaye Piyasası Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan düzenlemeler gereğince yerli ve yabancı ayrımı gütmeksizin yatırımcılardan gelen soruları ticari sır niteliği taşıyan konular dışında şeffaflıkla cevapladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Öte yandan belirli periyotlarla yapılan yatırımcı telekonferanslarında kullanılan sunumlar, hem Türkçe hem de İngilizce olarak şirketimiz WEB sitesinde telekonferansla eş zamanlı olarak yatırımcılarımızın bilgisine sunulmaktadır. Bunun dışında, yerli ve yabancı aracı kurum ve banka analistleri tarafından şirketlerimizle ilgili olarak düzenlenen raporlarda şirketimizce kamuya açıklanan konular dışında söz konusu analistlerin kendi değerlendirme ve beklentilerine de yer verilmektedir. Söz konusu yorum ve değerlendirmelerin sorumluluğu analistlerin kendilerine aittir.