"Tüketicinin bilinçlenmesi gerekiyor"

Tüketici Hukuku Enstitüsü Genel Başkanı Avukat Hakan Tokbaş, 3. Tüketici Hukuku Sempozyumu'nun tüketiciyi bilinçlendireceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüketici Hukuku Enstitüsü Genel Başkanı Avukat Hakan Tokbaş, yeni Tüketici Kanunu'nun TBMM'de kabul edilmesi sonrasında tüketiciye daha geniş haklar getirildiğini söyledi. Kanun ile birlikte tüketici bilincinin gelişimi için eğitim amaçlı faaliyetlerin yapılması şart olduğunu belirten Tokbaş, "Eğitim bağlamında düzenli olarak üç yıldır Tüketici Hukuku sempozyumunu düzenliyoruz. Uluslararası sempozyuma tüketicinin ilgisi ve katılımı her geçen gün artıyor" dedi.

Tokbaş, Tüketici Hukuku alanında yapılan ilk ve tek sempozyumu “Tüketici Hukuku Enstitüsü” olarak kendilerinin yaptığını söyleyerek, "Bunun son Tüketici Kanunu ile bu tür eğitimsel faaliyetlerin yapılmasının daha da anlamlı hale geldiği görülmüştür" dedi.

Yasaların tüketiciyi koruma ve aydınlatmaya yönelik olumlu etkisinin olduğunu, ancak tüketicilerin de bilinçli davranması gerektiğini ifade eden Tokbaş, "Tüketicinin eğitilmesi faaliyetlerine ve düzenlenmesine devletin destek vermesi ise kaçınılmaz bir gerçektir" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir