"Turizm Destek Paketi'nde kredi kullanımı 200 milyon TL'ye ulaştı"

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere, Turizm Destek Paketinden, bugüne kadar 5.000 işletmenin yararlandığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankası'nın Turizm Destek Paketi, turizme hizmet eden 5.000 işletmeye, kullandırılan toplam kredi 200 milyon TL'ye ulaştı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, özellikle, Akdeniz ve Ege bölgelerinde ilgi gören Turizm Destek Paketinden, konaklama ve yat işletmelerinin, turizm seyahat acentalarının, tur operatörlerinin, turistlere yönelik ürün ve hizmet satan restoranların, oto kiralama gibi işletmelerin ve turizm sektöründeki tedarikçi firmaların faydalandığı belirtildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, yarattığı istihdam ve ülkeye getirdiği döviz hacmiyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan turizm sektörünün, Garanti Bankası için çok uzun zamandır ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

Karadere, sektörün nakit akışına paralel olarak hazırlanan ödeme planlarıyla oluşturulan Turizm Destek Paketinden, bugüne kadar 5.000 işletmenin yararlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Paketimiz de dahil turizm alanında faaliyet gösteren firmalara kullandırdığımız toplam kredi miktarı ise 1,3 milyar TL'yi buldu. Turizm Destek Paketi, işletmelerinin yeni sezon hazırlıklarını hızlandırdığı Ocak-Nisan döneminde, nakit akışı sağlamaya devam edecek. Önümüzdeki dönemde bu sayının katlanarak artacağına inanıyorum."

Açıklamaya göre, paketten yararlanan turizmciler, aldıkları kredinin geri ödemesini, nakit akışının yoğun olduğu dönemde taksitle yapabiliyor, tahsilat ve ödemelerini, ciro yaratamadığı sezon dışındaki dönemlerde de kolaylıkla düzenleyebiliyor.

Pakette, turizm destek kredisinin yanı sıra hazır hesap, teminat mektupları, Garanti'ye ait POS cihazı, iş yeri kredileri, KOBİ ihtiyaç kredileri, şirket kredi kartı gibi çok sayıda ürün müşterilerin kullanımına sunuluyor.

Paket kapsamında turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelere eğitim ve danışmanlık hizmetleri de veriliyor. Turizm Destek Paketini kullananlar ayrıca, Garanti Emeklilik'in avantajlı planlarıyla, bireysel emeklilik sistemine katılabiliyor.