"Türkiye'deki başarı hikayemiz merak ediliyor"

Deterjan markası OMO'nun Dünya Başkanı Santos, Türkiye'de başlattıkları "Kirlenmek güzeldir" reklamında yaşanan başarının merak edilidğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Deterjan markası OMO'nun Dünya Başkanı Aline Santos, OMO'nun Türkiye'de 2004 yılında başlattığı "Kirlenmek güzeldir" kampanyasının ardından herkesin bu ülkenin başarı hikayesini öğrenmek istediğini söyledi.

Santos, OMO'nun sürdürülebilir büyüme stratejisi ve projeksiyonlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, OMO'nun bazı ülkelerde farklı isimler taşıdığını, her ülkedeki sloganın "Kirlenmek güzeldir" olduğunu, bu kampanya ile büyük başarı elde ettiklerini, öncelikli olarak gördükleri Brezilya ve Türkiye'de büyük başarı kazandıklarını vurguladı.

Türkiye'de deterjan alanında büyük bir rekabet bulunduğunu ifade eden Santos, "Türkiye bizim için çok önemli bir hale geldi. Burada başarılı olmamız kilit bir rol oynadı. Türkiye'deki çalışmalarımız bize diğer ülkeler için ilham kaynağı oldu. Bu başarı ve ilhamla sık sık Türkiye'ye gelmeye başladık" dedi.

OMO'nun "Her çocuğun çocuk olmaya hakkı vardır" kampanyası ile de büyük başarı elde ettiğini belirten Santos, yaptıkları işleri daha da ileriye götürmek istediklerini, küresel ısınma ve çevresel problemlerin evrensel olduğunu ve çözümlerinin seferberlik gerektirdiğini, bu problemleri çözmek için herkesin yapacağı işler bulunduğunu anlattı. Santos, "Gelecekteki kampanyamızla ilgili de bilgi vermek istiyorum; her çocuğun temiz bir dünyada yaşamaya hakkı vardır" diye konuştu.

Türkiye deterjan pazarı büyüklüğünün 740 milyon YTL

Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun da, Türkiye deterjan pazarı büyüklüğünün 740 milyon YTL ve 340 bin ton olduğunu belirterek, OMO'nun, yüzde 26 pay ile Türkiye deterjan pazarının "lideri" olduğunu ifade etti.

Uzun, Türkiye'de çamaşır yıkama alışkanlıklarına değinirken de, tüketicilerin çamaşır makinesinde renklileri ortalama 40 derecede, beyazları ise 60 derecede yıkadığını, yüzde 44'ünün ön yıkama yaptığını ifade ederek, ortalama çamaşır makinelerinin 6 kilo çamaşır alırken Türk tüketicisinin makinede 3,4 kilo çamaşır yıkadığını anlattı. Yıkama ısısına dikkat edilmesi, gereksiz ön yıkamadan kaçınılması ve çamaşır makinesinin tam doldurularak çalıştırılması gerektiğini anlatan Uzun, "Bir kişi bir yıl boyunca çamaşırlarını 60 derece yerine, kumaşın cinsine ve lekenin yoğunluğuna göre daha düşük yıkama ısısında yıkarsa 21 günlük elektrik parasından tasarruf edebilir" dedi.