"Türkiye'ye çok önem veriyoruz"

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Katsu, Gaziantep'te iş adamlarıyla bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu, "Kaynak aktardığımız ülke sıralamasında Türkiye 4. sırada. Biz Türkiye'ye çok önem veriyoruz" dedi.

Katsu, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) başkanları ve bir grup iş adamının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 86 ülkenin iştirakiyle kurulan Dünya Bankası'nın dünyada 6 operasyonel bölge oluşturduğunu söyledi.

Oluşturulan operasyonel bölgelerin ağırlıkla Asya ve Afrika kıtalarındaki ülkelere hizmet verdiğini belirten Katsu, finansal destek verdikleri ülkelerin genellikle yoksul ve geri kalmış ülkeler olduğunu belirtti.

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun bir sorusu üzerine Katsu, dünyada son yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı yeni şube açmayı düşünmediklerini belirterek, "İlginç bir soru, bana kalsa ben Dünya Bankası'nın Gaziantep'te bir şube açmasını isterim. Ancak, içinde bulunduğumuz sıkı ekonomik koşullar ile kurumun iç yapısından dolayı Gaziantep'e şube açmamız imkansız. Kaynak aktardığımız ülke sıralamasında Türkiye 4. sırada. Biz Türkiye'ye çok önem veriyoruz" diye konuştu.

Katsu, Dünya Bankası olarak Gaziantep'e bir bilgi paylaşım bürosu açabileceklerini, bu büro sayesinde Gaziantepli iş adamları ve üniversite öğrencileriyle bilgi alışverişinde bulunabileceklerini ifade etti.