"Yeni özel hastanelerin açılmasının önü kapatıldı"

Hospitalium Medical Group Şişli'nin açılış töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı, şanslı olduklarını vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Hospitalium Medical Group Şişli Hastanesi'nin açılış töreninde konuşan Hospitalium Medical Group Yönetim Kurulu Başkanı Abit Bakistanlı, 15 Şubatta yayımlanan yönetmelikle, yeni özel hastane ya da özel dal ve tıp merkezlerinin açılmasına sınırlama getirildiğini ifade etti.

Hospitalium Şişli'nin bu süreçten önce bütün prosedürlerini tamamlayan ve açılışını gerçekleştirebilen şanslı hastanelerden olduğunu dile getiren Bakistanlı, ancak, özel hastanelerin kadro ve teknolojik ilavelerinin, 2 Kasımda yayımlanan yönetmelikle bir sonraki yönetmeliğe kadar durdurulduğunu kaydetti.

Bakistanlı, şöyle konuştu:

"Bu, şu anlama geliyor; 'yeni özel hastanelerin açılmasının önü kapatılmış olup, var olanların da kendini geliştirme olanakları tamamen kaldırılmıştır'. Bu saydığımız nedenlerden ötürü Hospitalium Şişli'nin açılışı, bugün özel sağlık sektörü için daha da bir önem kazanmıştır. Çünkü bu süreçler, yönetim değişiklikleri öncesinde planlanmış ve olası bürokratik engeller, olası formaliteler önceden öngörülerek önlemleri alınmış ve tüm engeller aşılmıştır."

Sarıgazi ile Halkalı tarafında düşündükleri yeni hastane projelerinden mevzuat değişiklikleri nedeniyle uzak bir geleceğe kadar vazgeçtiklerini belirten Bakistanlı, "Bizim bundan sonra yapabileceğimiz tek şey, kurumsallaşma çalışmalarına hız vererek, kendimizi kalitemizle ve teknolojimizle, sektörün ilkleri ya da tercih edileni haline getirmektir" dedi.