"Zararı sanayiciye yansıtmamaya çalışıyoruz"

Bakan Yıldız, operasyonun ekonomiye yansımasına ilişkin, “Yalnızca enerji sektörü 7 milyar liraya yakın zarar yaşayacak. Biz bunu hem sanayicimize elektrik fiyatları hem de doğalgaz fiyatları olarak yansıtmamaya çalışıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - 17 Aralık sonrası ekonomide oluşan zarara değinen Enerji Bakanı, bunun bir yıl devam etmesi halinde yalnızca enerji sektörünün  7 milyar liraya yakın zarar yaşayacağını, bunu sanayiciye elektrik fiyatları ve doğalgaz fiyatları olarak yansıtmamaya çalıştıklarını belirtti.

Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Salonu'nda düzenlenen AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 17 Aralık'tan sonra sonra Türkiye'de oluşan zararın sürdürülebilir olduğuna inanmadıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Sanayicinin lehine kullanmaya çalışıyoruz

Döviz de eski haline kavuşacak, faiz oranları da eski haline dönecek. Bugün biz petrol fiyatlarıyla döviz fiyatlarıyla uğraşırken halkımıza ilk bir haftada verilen zarar 120 milyar liradır. Bu dile kolay arkadaşlar. Biz milyon milyon üzerine koymaya çalışıyoruz ve bunları vatandaşımızın, sanayicimizin lehine kullanmaya çalışıyoruz.

İlk bir hafta içinde 2 milyar lira, bunun bir yıl devam etmesi halinde de 7 milyar liraya yakın zarar yaşayacak yalnızca enerji sektörü. Biz bunu hem sanayicimize elektrik fiyatları hem de doğal gaz fiyatları olarak yansıtmamaya çalışıyoruz. Bunun karşısında direniyoruz, böyle bir sıkıntıyı göğsümüzde eritmeye çalışıyoruz. Bir kısım insanların tuzu kuru.

"Bunun karşısında ne yapacağız" diye soran Yıldız, şöyle devam etti:

Türkiye'nin temeliyle oynadılar

"Bize deniyor ki 'Falan kurum temelinden sarsıldı.' Bırakın arkadaşlar falan kurumun temelinden sarsılmasını, Türkiye'nin temeliyle oynadılar, Türkiye'yi temelinden oynatmak istediler. Biz buna müsaade etmeyiz. Hadi buyurun ne biliyorsanız yapın demeyiz ancak Türkiye'de büyük emeklerle oluşturulan siyasi istikrarın korunmasına borçlu olanlar yalnızca iktidar partileri, yalnızca AK Parti değildir.

Siyasi istikrar sağlanırsa sermaye katlanır

 Türkiye'de siyasi istikrarın korunmasına, onun muhafaza edilmesine itina göstermesi gerekenler, sivil toplum örgütleridir, muhalefet partileridir, iş adamlarıdır, sanayicilerdir, tüccarlardır, esnaflarımızdır ve Türkiye'nin tamamıdır. Siz bu siyasi istikrarla sermayenizi haklı olarak 5-7 katına çıkaracaksınız ama siyasi istikrarın korunmasıyla alakalı herhangi bir gayret göstermeyeceksiniz. Adama sorarlar senin aldığın bu nimetle ortaya koyduğun külfet birbirine denk midir diye. Bu olmaz ve hiçbir zaman kabul edilemez"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir