QVT, SPK hakkında yasal işlem başlattı

QVT, SPK'nın kendileri hakkında, borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda sürekli işlem yapma yasağı kararına karşı yasal işlem başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Fon Grubu QVT Fund LP (QVT), Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) kendileri hakkında, borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda sürekli işlem yapma yasağı kararına karşı yasal işlemleri başlattığını bildirdi.

QVT'den yapılan açıklamada, yasaklama kararının, kendilerine herhangi bir yasal uyarıda bulunulmaksızın ya da savunması alınmaksızın verildiğini ve SPK'nın işlem yasağı kararını gerekçelendiremediği öne sürüldü. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Karar yürürlüğe girmeden önce SPK, QVT'yle hiç görüşmediği gibi QVT'ye kendisi hakkındaki iddiaların detaylarını öğrenme veya bu iddiaları yanıtlama imkanı da vermedi. SPK, yasal sürece uygun olmayan bir şekilde QVT'nin İMKB'de işlem gören şirketlerin hisseleriyle işlem yapma hakkını engelledi.

Hakkımızdaki tüm hukuka aykırılık iddialarını açık bir şekilde reddediyor ve tarafımıza yöneltilecek tüm soruları cevaplamaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz."