Rekabet Kurumu'ndan 10 bin 'rekabet mektubu'

Mektuplar, TOBB aracılığıyla tüm oda ve borsalar ile yaklaşık on bin tüzel kişiliğe ve esnaf ve sanatkar odalarına gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Rekabet Kurumu, rekabet kültürünü bütün çevrelere daha iyi bir şekilde anlatmak, mesajlar vermek, rekabet kültürünün yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması için 10 binin üzerinde adrese "2009 Rekabet Mektubu" gönderdi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı imzasıyla, kamuoyunun çok geniş bir bölümüne ulaşması hedeflenen "2009 Rekabet Mektubu" içinde bulunulan dönem itibariyle, rekabetçi açıdan önemli görülen genel bir değerlendirmeyi ve bazı hatırlatmaları içeriyor.

4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun, teknik dilden arındırılarak, sadeleştirilmiş bir üslupla anlatıldığı mektupta, rekabetin, kaynakların etkin kullanımı, ekonominin büyümesi, toplumsal refahın artması gibi konulardaki olumlu etkilerine değinildi.

Rekabet Kanununda yapılan değişiklikle uygulanmaya başlanan pişmanlık düzenlemesine ve hangi eylemlerin, anlaşmaların rekabet ihlali kabul edildiğine dair genel bilgilere de yer verilen mektupta, kartelleşmenin "toplumun refahından ve huzurundan çalmak" olduğu vurgulandı.

Kurumun özelleştirme sonrası rekabetçi ortam sağlanmasındaki katkılarının önemine de işaret edilen mektupta, Rekabet Kurumu tarafından hazırlanıp ilgili sektörlerde olumlu etki yaratan sektör raporlarına da işaret edilerek, "rekabet savunuculuğu"nun önemi belirtildi.

Küresel kriz konusuna da değinilen mektupta "yaşanan krizin, kuralsız serbestliğin nelere mal olacağının yanı sıra hukuk, ahlak ve sorumluluk temelli rekabet etmenin ise ne kadar önemli olduğu" ifade edildi.

Mektuplar TOBB aracılığı ile gönderildi

Posta ve elektronik posta yoluyla 30 Ocak 2009 Cuma günü gönderilmeye başlanan mektup, ilk etapta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla tüm oda ve borsalar ile yaklaşık on bin tüzel kişiliğe, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu üyesi tüm esnaf ve sanatkar odalarına gönderildi.

İş dünyası temsilcilerince kurulmuş yaklaşık bin dernek de Rekabet Mektubunun gönderildiği kesim içinde yer aldı.