Şampiyon olacak Anadolu kulübüne 500 bin $

GSM operatörü, sponsor olduğu kulüpler içinde en çok gol atan ve milli takıma en çok oyuncu gönderen takımlara da 100'er bin dolar verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turkcell, sponsor olduğu 14 Anadolu kulübünden birinin Turkcell Süper Lig'de şampiyon olması halinde, 500 bin ABD doları ödül verecek.

Conrad Otel'de yapılan basın toplantısında, Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Turkcell'in, Turkcell Süper Lig'de sponsor olduğu 14 Anadolu kulübü için hazırladığı yeni başarı ödüllendirme sistemini açıkladı.

Buna göre Turkcell, sponsor olduğu 14 Anadolu kulübünden birinin Turkcell Süper Lig'de şampiyon halinde, 500 bin ABD doları, ikinci olana 250 bin ABD doları, üçüncü olana veya UEFA Kupası'na katılan kulübe ise 150 bin ABD doları ek destek verecek. UEFA Kupası'nda grup maçlarından sonra son 32'ye kalan takıma ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan takıma da 100 bin ABD doları prim verilecek.

Turkcell, sponsor olduğu kulüpler içinde en çok gol atan ve milli takıma en çok oyuncu gönderen takımlara da 100'er bin ABD doları ek destek sağlayacak.

Kulüpler Birliği Vakfı'na 150 bin dolar

Ayrıca Turkcell, Türk futbolunun gelişimine yaptığı katkıları desteklemek için Kulüpler Birliği Vakfı'na da 150 bin ABD doları kaynak aktaracak.

Koray Öztürkler, Türk sporunun gelişimine katkıda bulunmak ve başarılarını yarınlara taşımak amacıyla, sponsorluklar ve başarı ödüllendirmeleri yoluyla Türk sporuna destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Öztürkler, "Sivasspor ilk devreyi lider bitirdi, gurur duyduk" diyerek sözlerini tamamladı.

TFF Başkanı: Mevcut desteğin artırması oldukça hayati

Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Turkcell'in çeşitli platformlarda Türk futboluna hatırı sayılır miktarda kaynak yaratmasının mutluluk vereci olduğunu belirterek, "Birçok firmanın sponsorluk ve reklam yatırımlarını askıya aldığı bu ortamda, Turkcell'in mevcut desteğini artırması oldukça hayati" dedi.