Sanica, Elazığ'da 5 tesise ulaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Handan Sema CEYLAN

YURT HABERLERİ 
Elazığ'da yaptığı yatırımı büyütme hedefinde olan Sanica Boru kapasiteyi artırmak için harekete geçti. Kentteki fabrikası üç binadan oluşan Sanica, yılsonunda kapasiteyi artırmak için 5 binaya ulaşmış olacak. Böylece firma Doğu'nun en büyük tesislerinden birini de kurmuş duruma gelecek. 

Sanica Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, "Senenin sonunda bu tesisler üretime başlamış olacak" diyerek, "Burada altyapıdaki 2 metre çapına kadar olan borular üretilecek. Şimdi artık boru gruplarında ihtisas özellikli tüm boruları yapar hale geldik" açıklamasını yaptı.  

Radyatörde de bu sene yüzde 30 kapasite artıracak bir formül geliştirdiklerini kaydeden Fatinoğlu, şunları kaydetti: "İstanbul'daki panel radyatör tesisimizde 5 milyon dolarlık bir teknolojik yatırımla hızımızı artırdık.  Böylece bu sekiz ayda yüzde 20 kapasite artışını sağladık. Biz yurtdışından artan talepler doğrultusunda limanı olan bir yerde yatırımımızı geliştirmek istiyoruz. Bunun için yer çalışmalarımız devam ediyor. Akhisar, Karadeniz Ereğli ve Trakya üçgeninden birinde yatırımımızı taşıyacağımız uygun bir yer arıyoruz. 100 bin metrekare kapalı bir üretim merkezi kuracağız. İlk etapta panel radyatörü taşıyacağız. Daha sonra diğer grupları da oraya taşıyacağız. Çünkü artık İstanbul'da sanayinin yaşaması mümkün değil. Burada üretim maliyetleri çok yüksek. İstanbul pahalı bir şehir, işçilik maliyetleri çok yüksek. Bu nedenle uluslararası alanda rekabet edemiyoruz. Bu taşınmamın bize bütünüyle 110-120 milyon liraya mal olacağını öngörüyoruz." 

Macaristan ve İtalya'da tesisleri olduğunu anlatan Fatinoğlu, "Burada mallarımızı depolayarak, dağıtım yapıyoruz. Bunu dünya geneline yaymak istiyoruz. Avrupa artık bu işler için anlamlı nokta değil. Dünya pazarlarının gelişimine baktığımız zaman, Latin Amerika, Afrika yeni Pazar alanları. Türk sanayicisinin de ufkunu açacak altın Pazar Latin Amerika. Brezilya, Arjantin, Şili artık zengin ülkeler, kaynakları güçlü. Buralara doğru sanayinin hamle yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.  

İspanyol Fiora'yı Türkiye'ye getirdiklerinin de bilgisini veren Fatinoğlu, bunun akriliğin üst segmentinde bir ürün olduğunu ve istenilen alana istenilen büyüklükte duş teknesi yapılabilmesini sağlayabildiğinin bilgisini verdi.

Bakırköy'e hizmet için talip oldum
2000'li yıllardan önce akrilik üretimi için işbirliği yaptığımız İngiltereli bir firmadan telefon geldi. Firmanın Portekiz'de iş yaptığı şirketin sahibi Türkiye'ye gelecekti. Onu İstanbul'da ağırladık.  Akşam yemeğinde bize aynı zamanda belediye başkanı olduğunu da söyledi. Adamın 2 bin metrekarelik fabrikası var. Sanayiciyken belediye başkanı oluyor. Bu durum beni çok şaşırtmıştı. Nedenini sorduğumda anlattığı hikaye şuydu: ‘Dünyanın her yerini gördüm. Şirketimi daha çok büyütsem sadece çocuğumun mirasını daha da artırmış olurum. Doğduğum büyüdüğüm şehre dolayısıyla o kentteki herkese bir şeyler bırakmak istiyorum.' 
Bu hikaye benim için bir dönüm noktası oldu. Benim iki tane çocuğum var. Onları geleceği her şeyimiz. Ama doğduğum büyüdüğüm Bakırköy'e de katkı sağlamak oradaki tüm insanlara faydalı olmak istiyorum. Bunun için belki de bir ilki gerçekleştirdik ve 2 bin kişinin katılımıyla CHP'den Bakırköy Belediyesi için aday adaylığımı açıkladım.