SANKO'nun dolu savak inşaatı işini Atmaz İnşaat aldı

Şirket, SANKO Holding'in 20 milyon lira bedelle Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES'in dolu savak yapımı ihalesini üstlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GAZİANTEP - Gaziantep'te yerleşik Atmaz İnşaat, SANKO Holding'in enerji sektöründeki en büyük yatırımı olan Yedigöze Sani Bey Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde, enerji yapılarının kazısı ve santral binası inşaatından sonra dolu savak inşaatı işini de üstlendi.

Atmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Atmaz, yaptığı açıklamada, Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES'in, Türkiye'de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük projelerden birisi olduğunu anımsatarak, "Enerji üretimi ve sulama amaçlı böylesine önemli bir projenin gerçekleşmesinde yer aldığımız için gururluyuz" dedi.

Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES'te aldıkları ilk işin 8 milyon lira bedelli enerji yapıları kazısı olduğunu belirten Atmaz, "Bir milyon metreküp kazı yaptık. Bu işin ardından aldığımız 20 milyon lira bedelli ikinci ihale ile santral binası inşaatını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Normalde 18 ayda tamamlanabilecek santral binası inşaatını, 50 bin metrekare kalıp uygulayıp, 6 bin ton demir kullanarak ve 60 bin metreküp beton dökerek 24 saat çalışma esası ve artırılan ekip sayesinde 4 ayda tamamladıklarını, mekanik montajına hazır duruma getirdiklerini kaydeden Atmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"SANKO ile güvene dayalı işbirliğimizi, aldığımız işleri başarıyla gerçekleştirerek daha da pekiştiriyoruz. Bu sayede 20 milyon lira bedelle Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES'in dolu savak yapımı ihalesini de aldık. 45 bin metrekare kalıp hazırlayıp, 4 bin ton demir kullanarak ve 55 bin metreküp beton döküp dolu savağı inşa edeceğiz."

Muzaffer Atmaz, Gaziantep'in gururu ve Türkiye'de sanayileşmenin sembol kuruluşlarından biri olarak tanımladığı SANKO'nun üstlendiği Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES'in gerçekleşmesine sağladıkları katkıdan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

50 bin kişiye istihdam

Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES, Adana İli Aladağ, İmamoğlu ve Kozan ilçeleri arasında Seyhan Nehri üzerinde sulama ve enerji amaçlı olarak, ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamak amacıyla projelendirildi.

SANKO Holding'in enerji sektöründeki şirketlerinden Yedigöze Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yürütülen Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES'in kurulu gücü 317 megavat (MW) olacak, proje kapsamında 75 bin hektar arazi sulanacak.

İmamoğlu Ovası sulamasıyla yeni bir Çukurova oluşurken, sulama sonrasında bölgede 50 bin kişiye istihdam ve yöre ekonomisine büyük katkı sağlanacak. Toprak suya kavuşurken, bölge halkının yarım asra yakın beklentisi de sona erecek.