Satışlar ağırlık kazandı, piyasa ekside kapandı

Alımlarla 35.644'ü gören borsa 35.002 puandan günü kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL – İMKB Ulusal 100 Endeksi, haftanın son işlem gününü 18 puan eksiyle 35.002 puandan tamamladı. Gün sonunda 2.5 milyar TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Dış piyasalardaki yükselişe eşlik ederek güne alıcı başlayan borsada gün sonuna doğru geri çekilme yaşandı. Gün içerisinde yukarı yönlü denemelerde 35.644 puana kadar çıkan borsa, yurtdışındaki satışların etkisiyle yönünü aşağı çevirdi. En düşük 34.836 puanı gören endeks, günü ise 35 binin üzerinde kapattı. Bileşik Endeks, haftalık bazda da binde 3 değer kaybetmiş doldu.

Öte yandan dolar haftanın son işlem gününde 1.54 seviyelerine çekildi. Kapalıçarşıda gün sonuna doğru dolar 1.5400, euro 2.1700 liradan alıcı buldu. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.41 düzeyinde yer alırken, dolar/yen 95.65 seviyesinde dengelendi.  Tahvil-bonoda ise 2 Şubat 2011 vadeli gösterge bileşik faiz günü yüzde 12.36 seviyesinden tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.