SEDAŞ'tan 313 milyon liralık yatırım hedefi

İcra Kurulu Başkanı Güven: "Vatandaşlarımıza yüksek standartlarda sorunsuz hizmet sunabilmek için 2015 yılına kadar 313 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğiz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAKARYA - Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, 2015 yılına kadar 313 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.
 
Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, hizmet verdikleri Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce şehirlerinin sanayi ve nüfus açısından yoğun bir bölge olduğunu belirterek, bu tür yerlerde elektrik ihtiyacının çok olduğunu vurguladı.
Bu ihtiyacı sorunsuz şekilde karşılamak amacıyla yatırım yapacaklarını belirten Güven, yatırım planı kapsamında yenileme çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti.
 
Güven, sanayi yoğun bölgelerdeki enerji ihtiyacını ve vatandaşın ihtiyacı olan elektrik enerjisi taleplerini de dikkate alarak gerekli yatırımları, yenileme ve iyileştirme çalışmaları yaptıklarını dile getirerek, "Tüm saatlerde bakım ve onarım faaliyetlerini sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza yüksek standartlarda sorunsuz hizmet sunabilmek için 2015 yılına kadar 313 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğiz" dedi.
 
41 milyon liralık yatırımla hayata geçirecekleri "SCADA/DMS Projesi" için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Güven, projenin tamamlanmasıyla enerji kesintilerine kısa sürede müdahale edilebileceğini aktardı.
 
Güven, proje kapsamında elektriği sistem üzerinde uzaktan izleyip komuta edebilir hale getireceklerini ve önemli bir zaman kazanımı sağlayacaklarını ifade ederek, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) projesinin de kısa sürede hayata geçirileceğini vurguladı.
 
Bunun elektrik hizmeti noktasındaki birçok sıkıntıyı çözeceğini anlatan Güven, "Müşteri hizmetleri merkezlerimizi yeni konseptte hizmete açarak, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunulmasını, ödeme noktalarının yeni iş düzeninde dizayn edilerek hizmete alınmasını sağladık" şeklinde konuştu.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir