Şeker fabrikaları yarın satışa çıkıyor

ÖİB, Türk Şeker A.Ş'ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarını yarından itibaren satışa çıkaracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Şeker A.Ş'ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarını varlık satışı yöntemiyle yarından itibaren satışa çıkaracak.

ÖİB yetkililerinden alınan bilgiye göre, İdare, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye (Türkşeker A.Ş.) ait söz konusu 6 şeker fabrikasını Portföy C grubu olarak bir bütün halinde, varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmek üzere ihaleye çıkaracak.

İhalede son teklifi verme tarihi 19 Kasım 2009 olacak.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Teklif sahiplerinin, söz konusu fabrikalar ile birlikte satışa konu gayrimenkuller için verecekleri teklifler, ABD doları olarak alınacak ve ihale ABD doları üzerinden sonuçlandırılacak.

Portföy grubunu satın alan alıcı için, Şeker Kurulu tarafından belirlenecek toplam şeker kotası çerçevesinde, en az 5 yıl yerli pancardan beyaz şeker üretilmesi şartı getirilecek.

Coğrafi bazlı portföy grupları halinde özelleştirilecek Türk Şeker A.Ş'ye ait şeker fabrikalarında portföy A grubu Kars, Erciş, Ağrı, Muş, Erzurum şeker fabrikalarından, Portföy B Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikalarından, Portföy C Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum, Çarşamba, Portföy D Bor, Ereğli, Ilgın, Portföy E Uşak, Alpulu, Burdur, Susurluk, Afyon ve Portföy F Eskişehir ve Ankara şeker fabrikalarından oluşuyor.

Türkşeker AŞ'nin Tohum İşleme Fabrikası ve EMAF-Elektromekanik Aygıtlar Fabrikası ile Afyon, Erzincan, Turhal, Ankara ve Eskişehir Makine fabrikalarının da ayrı ayrı varlık satışı yöntemi uygulanmak suretiyle özelleştirilmesi planlanıyor.

Portföy B ve Portföy E için bu yılın son çeyreği içinde, diğer gruplar (Portföy A, D ve F) için 2010 yılı içinde ihale ilanına çıkılması planlanıyor. Diğer fabrikaların ihalelerinin de 2010 yılı içinde yapılması öngörülüyor.