Sıkıntı aşılırsa, İran ile ticaret patlar

DEİK Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy, bankacılık, din turizmi, müteahhitlik ve KOBİ’lerle işbirliğinde fırsatlar olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fatma Kaytez

 

İSTANBUL - İran ile işbirliği yapılabilecek pek çok alan olduğunu belirten DEİK Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy, "Komşularla ticaret" dizimizin bugünkü konuğu. İran’daki 29 Türk şirketinin yatırımının 145 milyon dolar olduğunu belirten Ulusoy, "Son olarak Gübretaş, 671 milyon dolara Razi Gübre fabrikalarını satın aldı. İran tarafınca, yabancı sermaye şirketlerine uygulanan ilave vergilerin kaldırılması, çalışma ve oturma izinlerinin kolaylaştırılması halinde, çok sayıda Türk firmasının İran'da yatırım yapacağını düşünüyoruz" dedi. İran’la bankacılık, din turizmi ve müteahhitlik alanında fırsatlar olduğunu belirten Ulusoy, "İran ekonomisi büyük ölçüde KOBİ'lere dayanıyor.

Bu alanda da iki ülke için işbirliği imkanları mevcut" dedi. Ulusoy, Türkmen ve İran doğalgazının, Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledilmesine yönelik projelerin ilişkileri daha büyük boyutlara taşıyacağını kaydetti. Ulusoy, İran’ın komşu ülke olarak, yakınlığının yanı sıra, genç nüfusuyla birlikte artan tüketim talebiyle de gelecek vadeden bir pazar olduğunun altını çizdi.

Haberin ayrıntıları bugünkü Dünya Gazetesi'nde