Şili pazarı için PVC profil çeşitleri talep ediliyor

Şili’de yapı malzemeleri ithalatı yapan toptancı bir firma PVC siding, polikarbonat levhalar, PVC kapı pencere profilleri gibi ürünler için Türkiye’den tedarikçiler aramaktadır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şili’de 1974 yılından bu yana bina dış cephe dekorasyon ve tamamlayıcı ürünler ithalatı yapmakta olan toptancı bir firma PVC siding, polikarbonat levhalar, PVC kapı pencere profilleri gibi ürünler için Türkiye’den tedarikçiler aramaktadır.

Siyasi istikrar, ticaret serbestisi, kişibaşı gelir, yaşam standardı, basın özgürlüğü, şeffaflık ve rekabetçilik açısından Latin Amerika’nın önde gelen ekonomilerinden olan Şili’nin finans sistemi de oldukça gelişmiştir. Şili, Latin Amerika’da kredi notunu 25 yıldır A’da tutmayı başarabilen tek ülkedir. Piyasa ekonomisinin geçerli olduğu Şili’de ihracat gelirleri milli gelirin dörtte birini oluşturmaktadır.

Türkiye ile Şili arasındaki ticaret yıllar itibarıyla incelendiğinde, söz konusu ülkeye gerçekleştirilen ihracatın 2009-13 yılları arasında düzenli olarak arttığı, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2015 yılı itibarıyla 470 milyon Dolar olup, ülkemiz aleyhindeki dış ticaret açığının aynı yıl % 42,6 düşüşle yaklaşık 95 milyon Dolar düzeyinde gerçekleştiği görülmektedir. 2016 yılında ihracatımız %16 oranında artmıştır.

Şili’ye 2016 yılı ihracatımızın %14’ünü oluşturan ve ilk sırada yer alan demir-çelik çubukları ticari motorlu araçlar ve demir çelik profiller izlemektedir. Plastic profiller, binek araçlar, demir-çelik filmaşinler, kara taşıtları aksamı, halı ve kilim, bakır eşyalar, çoraplar ve demir çelik inşaat aksamı bu ülkeye ihraç edilen diğer başlıca ürün gruplarıdır.

Türkiye’nin Şili’den 2016 yılında gerçekleştirdiği ithalatın % 50’sini rafine bakır ve bakır alaşımları oluşturmaktadır. Geri kalan ithalatımız ise büyük ölçüde potasyum kabuklu meyveler (ceviz, badem), nitrat, büyükbaş hayvan, balık yağı, karbonat, tohumlar, odun hamuru, lamine edilmiş ağaçlar ve tarım ilaçları oluşturmaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear sirs
We are a company that import finishing building materials since 1974 and interested to find new suppliers of pvc siding, polycarbonates, pvc window profiles, Wood pvc and others.
All contacs will be appreciated and studied.
Thanks and best regards.

https://www.turkishexporter.net/en/Leads/353350_pvc-window-profiles-supplying-to-chile

Bu ihracat fırsatı/talebine erişmek istiyorsanız; %80 oranına çıkan hibe desteklerinden, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) toplu üyelik desteği kapsamında yararlanabilirsiniz. Lütfen bilgi için form doldunuz ve 444 23 99’u arayıp bilgi isteyiniz.
Başvuru Formu Linki : https://turkishexporter.net/tr/contact 

Bu konularda ilginizi çekebilir