Şimşek'ten vergi rekortmenlerine teşekkür mesajı

Bakan Şimşek, 2013 yılı vergi rekortmenlerinin devlete olan mükellefiyetlerini tam ve zamanında yerine getirerek tüm topluma örnek olmuş kişiler olduğunu belirterek, vergi rekortmenlerini kutladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, , 2013 Yılı Gelir Vergisi beyanlarına göre sıralamaya girmiş vergi rekortmenlerinin devlete olan mükellefiyetlerini tam ve zamanında yerine getirerek tüm topluma örnek olmuş kişiler olduğunu belirterek, vergi rekortmenlerini kutladı. 

2013 yılı vergilendirme dönemine ilişkin verilen gelir vergisi beyanları sonucunda, Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 100 mükellef açıklandı. 

Maliye Bakanı Şimşek, bir mesaj yayınlayarak 2013 Yılı Gelir Vergisi beyanlarına göre sıralamaya giren vergi rekortmenlerini kutlarken “Daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye inşa etme vizyonumuzun bir parçası olarak, mükellef haklarını gözetmek ve yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu artırmak ve vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi. 

"Sosyal medya ve mobil bilgilendirme kanallarını aktif olarak kullanıyoruz"

Mükelleflerin haklarının korunması ve gönüllü uyumun sağlanmasına azami önem gösterdiklerini vurgulayan Bakan Şimşek, “Temel misyonumuz olan mükelleflerimize kaliteli hizmet sunma anlayışı ile teknolojik yenilikleri yakından takip ediyoruz. Mükellefleri, tam ve zamanında bilgilendirilmek için yazılı ve görsel iletişim kanallarının yanı sıra sosyal medya ve mobil bilgilendirme kanallarını da aktif olarak kullanıyoruz. Bunların yanı sıra önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz sistemi, e-beyanname, e-fatura, e-defter, e-arşiv gibi pek çok elektronik uygulama sayesinde uyum maliyetlerini azaltarak mükelleflerimize kolaylık sağlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

"Vergi yükümlülüğü toplum içinde yaşamın da gereği"

Bakan Şimşek, Anayasaya göre herkesin mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğunun altını çizerek, vergi yükümlülüğünün aynı zamanda toplum içinde yaşamanın da gereği olduğunu ifade etti. Toplanan vergilerin, doğru kullanıldığı takdirde birçok yatırıma vesile olarak ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını kaydeden Bakan Şimşek, “Ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan 2013 yılı Gelir Vergisi Türkiye Geneli İlk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimize bir kez daha teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir