Şişecam kaslarını geliştirecek yeni faaliyet alanları arıyor

13 ülkede üretim, tüm dünyaya satış yapan dolayısıyla da bir ‘dünya şirketi’ refleksiyle hareket eden Şişecam Topluluğu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ile cam sektörünü ve fırsatları konuştuk.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ceo.jpg

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman “Yeni bir kas arıyoruz” diyor ve ekliyor: “Şişecam’ın 4 ana faaliyet alanı var. Düzcam, cam ambalaj, cam ev eşyası ve kimyasallar. Şimdi bu faaliyet alanlarımıza 5’inci bir kası eklemek için harekete geçtik.” 

“Şişecam daha ne yapabilir?” Şişecam Topluluğu’nun bir süreden beri üzerinde çalıştığı ana gündem özetle bu. Bugün dünya cam sektörünün ana faaliyet alanları olan düzcam, cam ev eşyası ve cam ambalajın üçünde birden faaliyet gösteren tek global şirket. Cam ambalaj, düzcam, cam ev eşyası ve cam elyaf üretiminde yurt içi ve yurt dışı toplam üretim kapasitesi 5 milyon tonu aşmış durumda. Dünyada cam ev eşyasında en büyük üçüncü, cam ambalajda en büyük dördüncü ve düzcamda en büyük beşinci üretici. Dolayısıyla cam sektöründe dünyada ilk 5’te. Soda üretiminde dünyada ilk 10’da, krom kimyasallarında ise dünyada lider konumda bir şirket, Şişecam. Bu 4 ana faaliyet alanında da ürünlerini, 13 ülkede 44 tesisle üretip, 150’den fazla ülkeye satıyor. Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, kendi tabiriyle ‘yeni kas’ arayışının ipuçlarını da veriyor.

yazar_yazi.png

 

Bu konularda ilginizi çekebilir