Şişecam'dan 170 milyon dolarlık yatırım

Şirket, Ankara Polatlı OSB'ye Düz Cam Tesisleri kuracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

POLATLI - Şişe Cam Sanayi AŞ, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Polatlı OSB'ye 170 milyon dolarlık yatırımla Düz Cam Tesisleri kuracak. Fabrikanın kurulacağı arsanın tahsis sözleşmesi, Polatlı OSB ile Tarkya Polatlı Cam Sanayii AŞ arasında imzalandı. 

Polatlı OSB'de düzenlenen imza töreninde konuşan OSB Başkanı Hasan Benli, yatırımın ilçe için gurur verici olduğunu dile getirdi. 

Şişecam'a bağlı Trakya Cam Sanayii AŞ Üretim ve Geliştirme Başkan Yardımcısı Ulukan İyigün, Polatlı Düzcam Fabrikası adıyla anılacak tesislerde, direkt 210 kişinin istihdam edileceğini bildirdi. İyigün,"Katma değer yaratan yan sanayi ile birlikte en az 2 bin kişiye iş imkanı yaratılacak" dedi. 

Şişecam'ın, Atatürk'ün emriyle kurulmuş, Cumhuriyet kuşaklarının gurur duyduğu büyük bir işletme olduğunu ifade eden İyigün, Polatlı'ya yapılacak yatırıma ilişkin şu bilgileri verdi: 

"Temelini 2009'da atmayı planlıyoruz. Tesislerin üretime başlaması pazar şartlarına göre belli olacak. Polatlı'da dünyadaski düz cam sektörü ile kıyaslandığında en büyük fabrikalardan birini kuracağız. Polatlı'ya dünyanın en büyük fırınını kurmayı planlıyoruz. Günlük 900 bin ton, yıllık 350 bin ton cam üretilecek. Burada üretilecek ürün, Samsun üzerinden Rusya'ya ihraç edilebilecek." 

İyigün, tahsis edilen 366 dönümlük arazide 170 milyon dolarlık yatırım yapmayı ön gördüklerini anlattı. Ayrıca bu arsanın bitişiğindeki 100 dönümlük alanın da gelecekte planlanabilecek. 

Yatırımlar için tahsisi konusunda söz aldıklarını dile getiren İyigün, "Pazar durumuna göre gelecekte ayna, lamine cam, otomobil camı üretecek ek tesisler kurulabilecek" diye konuştu. 

Arsanın tahisisine ilişkin protokol Benli ve İyigün, ilgili yönetim kurulu üyelerince imzalandı.