Söke'de TARİŞ çalışanları iş bıraktı

Yaklaşık 3 aydır maaşları ödenmeyen çalışanlar iş bırakma eylemi yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

AYDIN - Aydın'ın Söke ilçesinde, TARİŞ işçileri, Şubat ayından itibaren maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

SS 131 No'lu Söke Pamuk Tarım Satış Kooperatifi çalışanları adına basın açıklaması yapan, Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) İzmir Bölge Şube Başkanı Mehmet Karaarslanoğlu, yanlış tarım politikaları ve dünyanın yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle üreticilerin ve üreticilere hizmet veren tarım kuruluşlarının zor bir dönem geçirdiğini söyledi.

Bu dönemin sonucu olarak TARİŞ çalışanlarının maaşlarını Şubat ayından bu yana alamadıklarını bildiren Karaarslanoğlu, şunları kaydetti:

"Kredi borcu olan, kredi kartı borcu olan, ev kirasını ödeyemeyen işçilerimiz, çocuklarına harçlık veremez duruma geldi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, TARİŞ çalışanları işini aksatmamış, elinden gelen tüm fedakarlığı göstermiştir. Gerektiğinde ücretsiz izne çıkmışlardır.

Bunun sebebi iş yerlerine olan saygıları ve bağlılıklarıdır. Buranın ekmek kapısı olduğunu bilirler. Ama TARİŞ çalışanlarının dayanacak gücü kalmadı. Bu nedenle 50 kadar arkadaşımız, sıkıntılarını duyurmak için yasanın verdiği izin doğrultusunda 1 gün süreyle iş görme borcunu yerine getirmeyecektir."