Sony 'dizüstünde' % 10'luk pazar payı hedefliyor

Şirketin GM Noohi, Türkiye'de bu yıl cirolarını yüzde 10 artırdıklarına dikkati çekerek yatırım yapmayı sürdüreceklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sony Eurasia, Türkiye'nin büyümekte ve gelişmekte olan bir ekonomi olduğunu belirterek, burada yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi, basın toplantısında, 2006 yılında ilk kez Türk kullanıcılarına tanıtılan VAIO'nun, farklı serilerden 5 yeni modelinin daha Türkiye'ye geldiğini söyledi. Noohi, "Türkiye'de 2010 yılına kadar 6 kat büyümeyi ve toplam dizüstü pazarında yüzde 10'luk bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz" diyerek, VAIO'nun, Sony'nin tüm ürün kategorilerinin şık tasarım, incelik, hafiflik, kolay taşıma, pil süresi, renk çeşitliliği, malzeme kalitesi, yenilikçilik, performans, gibi en belirgin özelliklerini birleştirmesi açısından Sony için özel bir anlam taşıdığını ifade etti.

İş profesyonellerine ek olarak, öğrenciler, 25 yaş üstü kullanıcılar, kadınlar, performansa önem veren kesimler gibi tüm tüketici segmentlerinin beklentilerini karşılayacak olan yeni VAIO serileriyle birlikte dizüstü bilgisayar kategorisinde önemli bir büyüme hedeflediklerini anlatan Noohi, Türkiye'deki satış noktalarını da artıracaklarını kaydetti.

Kriz dönemi

Ekonomik krize de değinen Noohi, ekonominin zora girdiği dönemlerde tüketicilerin pahalı ürünler almakta zorlandıklarını ama yatırımlarını kaliteli ürünlere yaptıklarını vurgulayan Noohi, Türkiye'de bu yıl cirolarını yüzde 10 artırdıklarına dikkati çekti. Noohi, "Sony olarak Türkiye'de yatırım yapmaya devam edeceğiz. Türkiye büyümekte ve gelişmekte olan bir ekonomi. Kriz dönemine rağmen Türkiye'deki VAIO piyasası hızla büyüyor" dedi. Sony VAIO Avrupa Başkanı Masato Nakano da, Türkiye'nin dinamik bir pazar olduğunu ifade ederek, VAIO'nun, teknolojik yenilikleri ile öncü rolünü sürdüreceğini dile getirdi.

Bu arada, Sony'nin geliştirdiği yeni ürünlerden biri olan VAIO TT dizüstü bilgisayar serisi' 8,5 saate varan pil ömrü, 16:9 ekran formatı ve yüzde 100 renk gerçekliği sağlayan 11.1 inç X-black LCD geniş ekranı ile kullanıcılarına yepyeni bir dizüstü bilgisayar deneyimi sunuyor.