Sorunu üç güne kadar çözün, yoksa...

Bulgar nakliyeciler, sınırda bekleyen Bulgar ve Türk TIR'larına 21 Şubat'a kadar geçici geçiş izni verilmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SOFYA - Türkiye ile Bulgaristan arasında devam eden "transit geçiş belgesi" sorunu nedeniyle iki ülke sınırındaki gümrük kapılarında yük araçlarının geçişini engelleme eylemi yapan Bulgar nakliyeciler, sınırda bekleyen araçlara 21 Şubat'a kadar geçici geçiş izni verilmesini talep etti. 

Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı ve Hamzebeyli'nin karşısındaki Lesovo Sınır Kapısı'ndan yük araçlarının geçişine izin vermeyen Bulgar şoförler, sınırda bekleyen araçlara Bulgaristan ve Türkiye ulaştırma bakanlıkları tarafından gerekli belgelerin verilmesini istedi.  

Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı'na seslenen küçük ve orta ölçekli nakliye şirketlerinin sürücüleri, hükümetin ve bakanlığın sorunları çözmemesi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Nakliye şirketlerinin temsilcileri, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki transit geçiş belgesi sorununun üç güne kadar çözülmemesi halinde, başkent Sofya'da gösteri düzenleyeceklerini de açıkladı. 

İki ülke arasındaki transit geçiş krizinin, çoklu geçiş iznine sahip büyük taşıma şirketlerini etkilemediğini, sorundan küçük ve orta ölçekli şirketlerin etkilendiğini ifade eden Bulgar nakliyeciler, 21 Şubat'ta Ankara'da iki ülke yetkilileri arasında soruna çözüm bulmak amacıyla yapılacak görüşmeyi bekleyemeyeceklerini vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir