SPK için bir gecede iki kararname

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Ece CEYHUN
 
İSTANBUL - SPK Başkanı Vedat Akgiray ve ekibinin görevden alınmasından sonra yeni başkan ve yardımcısını  Seyit Ahmet Işkın ve Vahdettin Ertaş olarak belirleyen kararname Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından reddedildi.
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün itirazı üzerine Seyit Ahmet Işkın'ı SPK Başkanlığı'na öneren kararname Ali Babacan'ın girişimiyle SPK Başkanlığına, Kurul Üyesi Vahdettin Ertaş'ın atanması şeklinde değiştirilerek Çankaya Köşkü'ne tekrar gönderildi.
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün reddettiği kararname 
SPK Başkanı olarak İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Işkın, ikinci başkanlığa ise Sermaye Piyasası Kurulu, Kurul Üyesi Vahdettin Ertaş önerilmişti.
 
Seyit Ahmet Işkın kimdir?
1973 yılında Sivas'ta doğdu. 1996 yılında İ. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Bölümünde yüksek lisans programını tamamladı. 1996-1999 yılları arasında bir sivil toplum kuruluşunda çalıştı. 1999-2007 yılları arasında Bankacılık, Finansal Kiralama ve Sermaye Piyasaları alanında faaliyette bulunan çeşitli kurumların teftiş ve denetim birimlerinde görev yaptı. 2008 yılından beri çalışmakta olduğu İstanbul Altın Borsası'nda bir süre Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Halen Borsa Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Işkın, evli ve iki çocuk babası.
 
Vahdettin Ertaş kimdir?
Ertaş, 1964'te Tokat'ın Artova ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme öğrenimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde işletme yüksek lisansı ve doktorasını yapan Ertaş, 1987 yılında uzman yardımcısı olarak girdiği SPK'da kurul üyeliğine kadar yükseldi. SPK'da uzman, daire başkanı ve kurul üyesi olarak görev yapan Ertaş, 2005-2006'da İstanbul Altın Borsası Başkanvekili olarak görev yaptı. 
2006'dan bu yana SPK üyesi olan Vahdettin Ertaş, evli ve 2 çocuk babası.