STK'lardan Doğu'da yatırıma destek

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, Güneydoğu ve Doğu'daki hükümet politikalarını desteklediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da dün açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi"ne sivil toplum kuruluşları destek verdi.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yazılı açıklamasında, bölgede tarımdan sanayiye, hizmet sektöründen inşaata, ulaşımdan sağlık sektörüne kadar birçok sektörün önünü açacak teşvik paketi için Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti. Tellioğlu, "Bizler umut ediyoruz ki hükümetimizin kararlılığı, vatandaşlarımızın desteği ve bu yatırım ile teşviklerin sağlayacağı yeni imkanlar, terör örgütlerinin belini kıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Doğu'ya Yatırım Paketi'ni açıkladıBaşbakan Doğu'ya Yatırım Paketi'ni açıkladı

Güneydoğu'da istihdama yönelik yatırım politikaları ile konut inşasına destek verdiklerini belirten Tellioğlu, “İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu olarak üzerimize düşen her türlü vazifeye hazırız. Ülkemizin batısıyla doğusunu birleştiren 15 Temmuz gecesine karşı dik duran Güneydoğu’daki Kürt kardeşlerimizin müreffeh refah seviyesine ulaşabilmesi için her türlü hükümet politikasını destekliyoruz.” ifadesini kullandı.

"El ele vererek programı başarıya ulaştıracağız"

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi"nin sonuç alacak etkili bir içeriğe sahip olduğunu, el ele verilerek programın başarıya ulaştırılacağını kaydetti.

Paketin, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere bölgenin farklı sorunlarının çözümünü sağlayacak bir içeriğe sahip olduğunu bildiren Güral, "Başbakanımızın açıkladığı bu program hızlı bir ekonomik gelişmenin tüm unsurlarını taşıyor. Sadece bölge ekonomisinin canlanmasına değil, Türkiye ekonomisinin canlanmasına da katkı sağlayacak bir proje. Etnik köken ayrımı yapmadan milletçe sahip çıkarak programı birlikte başarıya ulaştıracağımıza inanıyorum." görüşüne yer verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir