Ströer Kentvizyon, Türkiye’de dijital reklama başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız TAŞDELEN ERLİ

İSTANBUL - Açıkhava reklamcılığı alanında faaliyet gösteren Ströer’in, merkezi Almanya’nın ardından operasyonlarının bulunduğu 12 ülke arasında Türkiye ikinci sırada geliyor. Türkiye’de geride bıraktığı 15 yılın ardından bugün 45-48 bin açıkhava reklam yüzünü yönetir hale gelen şirket, dijital reklama başlayacak. 

Türkiye’de billboard, raket, otobüs durağı, silindir, megalight, megaboard, kuleboard ve metro reklam üniteleri bulunan Ströer Kentvizyon Reklam Pazarlama, açıkhava dışında AVM’lerdeki reklam alanlarının satışını da yürütüyor. 

Bu yıl Türkiye’de 15. yılını kutlayan Ströer Kentvizyon Reklam Pazarlama’nın İcra Kurulu Başkan Vekili Gülçin Ulutürk, Türkiye’nin 87 il ve ilçesinde kontratları bulunduğunu ifade ederek, 2012 rakamlarıyla 550 milyon TL büyüklüğe ulaşan sektörün 1990’lı yılların ortasından itibaren şekillendiğini, Türkiye’nin bu alanda epey önde gittiğini ve en ileri ürünlere sahip olduğunu dile getirdi. Bu yıl için billboard kiralama fiyatlarının 330-450 TL arasında değiştiğini belirten Ulutürk, kendileri için büyük önem taşıyan KOBİ’lere özel hazırladıkları bir paket ile İstanbul’daki bir billboard’ın 6 aylık kiralamasını 5 bin lira olarak belirlediklerini bildirdi. Geçen 15 yılda Türkiye’ye 150-170 milyon euro yatırım yaptıklarını belirten Ulutürk, önümüzdeki dönemde lokasyon bazında ürün değerlendirmesi yapacaklarını, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da ürünlerinin görünürlüğünü ölçümleyeceklerini ifade ederken, “Bu ölçümle ile reklamı gören insan sayısı hesaplanabilecek” dedi. 

5 firmayı satın aldı 

Ströer’in 5 tane dijital reklam firması satın aldığını hatırlatan Ulutürk, “Ströer’in internet üzerinden reklam yapan firmayı alması sonucu bu firmayla beraber kombine ürünler çıkarabileceğimiz bir çalışma içerisindeyiz. Türkiye’de dijital reklamda da bulunacağız, dijital reklama başlıyoruz” diye konuştu. 

Operasyon maliyetlerinde gelen şikayetler üzerine otobüs durağı taşımanın önemli yer aldığını ifade eden Ulutürk, eskiden aşkını ilan etmek ya da evlenmek isteyenlerin billboard kiralayabildiğini, belediyeler tarafından buna yasak getirildiğini söyledi.

En pahalı duvar 4. Levent’te 

Ströer Kentvizyon Reklam Pazarlama A.Ş. İcra Kurulu Başkan Vekili Gülçin Ulutürk, İstanbul’daki en pahalı duvarın 4. Levent’teki Coca Cola duvarı olduğunu belirterek, yaya ve araç trafiğinin yüksek olduğu Taksim, Etiler, Maslak, Levent, Bakırköy, Bağdat Caddesi ve Kadıköy Meydanı’nın da çok kıymetli olduğunu bildirdi. 

Bir otobüs durağı yaklaşık 10 bin TL 

Ströer Kentvizyon Reklam Pazarlama A.Ş. İcra Kurulu Başkan Vekili Gülçin Ulutürk, reklamlarının yer aldığı billboard ve otobüs durakları ihalelerini belediyelerin açtığını hatırlatırken, ihaleyi kazananın yaptırdığı otobüs durağını belediyelerin istediği noktalara yerleştirdiğini, durağın montaj, bakım ve temizliğinin de yine ihaleye kazanan şirkete ait olduğunu anlattı. Bir otobüs durağını yaptırıp yerine yerleştirmenin yaklaşık 10 bin TL maliyeti olduğunu belirten Ulutürk, otobüs duraklarının belediyelere herhangi bir maliyeti olmadığını ve İstanbul’da 2 binin üzerinde durak bulunduğunu bildirdi. Ulutürk, afiş değiştirici billboard’ların fiyatının da 15-18 bin lira olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir